slavonija...vukovar...28.08.2020.vukovar, panorama; vukovarska ada na dunavu; foto Gordan Panić
Gordan Panić
15.7.2024., 15:38
KOD VUKOVARA

Utopio se u Dunavu

U vrijeme drugog ovogodišnjeg toplinskog vala velik broj stanovnika Slavonije i Baranje hrli na bazene, bajere, jezera ili rijeke kako bi se rashladio. Samim time raste i rizik od utapanja, a upravo se to, na žalost, dogodilo na vukovarskom području, gdje je kupanje bilo kobno za 65-godišnjaka. Kako je izvijestila Policijska uprava vukovarsko-srijemska, u subotu u 11.40 policija je zaprimila dojavu o nestanku muškarca iz Vukovara u Dunavu, a policijski službenici odmah su poduzeli mjere traganja za nestalim.
Radi nalaska nestalog 65-godišnjeg hrvatskog državljanina angažirani su i policijski ronioci Jedinice specijalne i interventne policije Osijek, koji su istog dana u Dunavu, naspram Vukovara, pronašli tijelo muškarca. Tijelo je izvučeno iz rijeke, te je na mjestu događaja proveden očevid, a prikupljenim činjenicama o događaju utvrđeno je kako je smrt muškarca nastupila utapanjem.
Policija ovim putem upozorava sve građane da oprezno ulaze u vodu, nikako ne naglo, te da nikako to ne čine ako su konzumirali alkohol ili su netom prije pojeli obilan obrok, poput ručka.