Osijek, 15. 09. 2024, Veliki požar uz Južnu obilaznicu u Osijeku. Izgorila skladišta između Južne obilaznice, Trpimirove i Vinkovačke iza benzinske postaje Garac. Vatrogasci i policija na ternu. Skladišta Lagermaxa, GLS-a i još nekih tvrtki...snimio GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ
18.9.2024., 09:52
POLICIJA OBJAVILA UZROK KATASTROFE U OSIJEKU

Požar u skladištima izazvao neispravni razvodni ormarić

Uzrok je požara koji je u nedjelju ujutro izbio u skladišnoj hali uz južnu obilazincu Osijeka je neispravni razvodni ormarić.

"Vještaci Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić u suradnji s očevidnom ekipom PU osječko-baranjske su obavili očevid na požarištu skladišta pravne osobe uz južnu obilaznicu u Osijeku. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo zbog tehničke neispravnosti na razvodnom električnom ormariću pored rolo-vrata jednog od skladišta, zbog čega je došlo do zapaljenja izolacije električnog vodiča i proširenja požara na cijeli objekt, priopćeno je iz Policijske uprave osječko-baranjske u srijedu ujutro. Materijalna šteta nije utvrđena, dodaje policija u priopćenju.

Podsjetimo da je u požaru izgorjelo 12.000 kvadrata skladišta i ureda dvadesetak tvrtki te sva roba i oprema koja se u njima nalazila. Procjenjuje se da je riječ o višemilijunskoj šteti.