GOJKO MITIĆ
11.9.2024., 07:15
BJELOBRĐANI U DALMATINSKOJ ZAGORI

Tajming je užasno loš, ali prolazak u osminu finala bi protresao i dignuo momčad

Bilo je turbulentno prošlog tjedna u Bijelom Brdu. S klupe je otišao razočarani i nezadovoljni Dino Babić, na nju sjeo Igor Budiša, ali novi trener u kratkom vremenu ništa bitno nije uspio promijeniti. Bjelobđani su u 4. kolu SuperSport Prve nogometne lige kod kuće poraženi od Opatije, to im je bio treći uzatopni prvenstveni poraz, kojim su ostali prikucani za dno tablice sa samo jednim jedinim bodom s katastrofalnom gol-razlikom 1:10.

U bjelobrdskom taboru nema puno vremena za razmišljanje o "prolivenom mlijeku", ritam je ubrzan, pa Budišu i njegovu momčad ove srijede čeka novi težak izazov, u šesnaestini finala Kupa Hrvatske gostuju kod Dugopolja. U ovom trenutku jedina dobra vijest za BSK-ovce je da u nedavnom susretu s Dugopoljem, na startu prvoligaške sezone, nisu izgubili. Završilo je 1:1.

Slaba je to utjeha za Budišu, jer Dugopolje kod kuće i u gostima posve je drukčija momčad. Teško je procijeniti što BSK može u Dalmatinskoj zagori, jer ovo što su odigrali u uvodnim kolima prvenstva jako je loše, momčad ne izgleda dobro, ne funkcionira u napadu, ne štima u obrani, a samopouzdanje je na niskim granama. Ono što je sigurno jest da Budišu čeka puno posla kako bi ostvario ono zbog čega je došao u Bijelo Brdo, a to je osigurati s momčadi ostanak u prvoligaškom društvu.

- Kada sam prihvatio ponudu BSK-a, znao sam u što se upuštam i što me čeka. Da ne vjerujem u sebe, ne bih ni ulazio u sve ovo - komentirao je Budiša, koji se prošle sezone sa Zrinskim Osječko 1664 borio za naslov prvaka SuperSport Prve lige, sada mu je glavna misija kako Bjelobrđane ostaviti u ligi. U tom razmišljanju Kup dođe nekako usput.

- Dugopolje je dobra momčad, mene su čak i zavarali u onoj prvoj utakmici u Bijelom Brdu, mislio sam i da su bolji nego što su se poslije pokazali. Naša je želja nastavak natjecanja u Kupu, želimo u osminu finala, ali neće biti lako, nikome nije lako dobiti Dugopoljce na njihovu terenu - dodao je Budiša, koji je nakon odlaska s klupe Zrinskog imao nekoliko ponuda i opcija. Navodno je bio korak do klupe Rudeša, ali ipak se odlučio na ostanak u Slavoniji.

- Od lipnja i odlaska iz Zrinskog glava mi je bila negdje drugdje, bilo je nekoliko ponuda i opcija, ali zbog obiteljske situacije trenutno mi je najbolja opcija ostati kod kuće. I vjerujem da sam dobro procijenio. Situacija nije lagana, čeka nas sve zajedno puno posla, bit će borba za svaki bod, ali nadam se najboljem - dodao je trener Bjelobrđana.

ŠESNAESTINA FINALA KUPA HRVATSKE

Danas (srijeda) od 16.30 igraju: Samobor - Lokomotiva (Zagreb), Croatia Đakovo - Gorica, Kustošija - Slaven Belupo (Koprivnica), Pitomača - Rudeš (Zagreb), Gaj Mače - Varaždin, Slavonija Požega - Oriolik (Oriovac), Dugopolje - BSK Bijelo Brdo, Bednja - Belišće, Bjelovar - Jaska Vinogradar (Jastebarsko).

Bilogora 91 - Hajduk igraju 17. rujna, a Vateks (Varaždin) - Osijek, Neretvanac (Opuzen) - Rijeka 18. rujna. Banjole - Dinamo sastaju se 25. rujna.

Iz Budišinih riječi da se iščitati kako Kup smatra važnim natjecanjem i pobjeda u Dugopolju njegovoj bi momčadi odlično došla za samopouzdanje, ali fokus BSK-a je ipak na prvenstvu i kako se dokopati sigurne zone na tablici.