osijek, 12 siječnja 2018, 10,00 sati - hnk osijek, Dražena Vrselja, intendantica - snimio zdenko pušić

Dražena Vrselja

Zdenko pušić
16.7.2024., 17:26
VEĆINA NOVIH DRŽAVNIH TAJNIKA - IZ SLAVONIJE

Dražena Vrselja ide u Ministarstvo kulture, Tomislav Bilandžić u MUP?

Vlada će na svojoj sjednici u četvrtak na dnevnom redu imati i imenovanje novih državnih tajnika. Premijer Andrej Plenković je u ponedjeljak najavio kako Domovinski pokret s partnerima dobiva devet mjesta. Podsjetimo, sadašnja Vlada ima 18 ministarstava. Ostali državni tajnici dolaze iz redova HDZ-a, HSLS-a HNS-a.

Prema neslužbenim informacijama, na popisu novih državnih tajnika su brojni Slavonci, a Domovinski pokret je dobio resore na kojima je inzistirao. Vjerojatno će i DP-ovi ministri gospodarstva i poljoprivrede Ante Šušnjar i Josip Dabro dobiti svoje ljude na mjestima državnih tajnika. Kako se nagađa, u Ministarstvu kulture će državna tajnica biti Dražena Vrselja, bivša intendantica Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku. Zlatan Bašić, vukovarski branitelj i bivši zatočenik srpskih koncentracijskih logora, odlazi na poziciju državnog tajnika u Ministarstvu hrvatskih branitelja, a Marinko Beljo u resor poljoprivrede. Vedran Špehar bit će državni tajnik u resoru gospodarstva, Kristina Bilić ulazi u Ministarstvo fondova EU-a i regionalnog razvoja, David Vlajčić dobiva poziciju u Ministarstvu prometa, a Tomislav Bilandžić u MUP. Resor obrazovanja dobit će Nikola Mrvac s Akademije tehničkih znanosti.

Vedran Špehar dolazi iz tvrtke Plinacro, Kristina Bilić je pročelnica za gospodarstvo u Gradu Vukovaru, David Vlajčić je na visokoj poziciji u Vukovarskoj gospodarskoj zoni. Tomislav Bilandžić, diplomirani kriminalist iz Policijske uprave osječko-baranjske, bit će državni tajnik zadužen za imigraciju u Ministarstvu unutarnjih poslova. Bilandžić je radio i u Pevexu kao direktor sigurnosti.

Podsjetimo da je nakon sastanka vladajuće koalicije dogovor HDZ-a i DP-a potvrdio potpredsjednik Vlade Branko Bačić, rekavši kako će broj državnih tajnika biti veći nego dosad.