21.05.2022,Zagreb - U Bikers Beer Factory koncert je otpjevao bivsi pjevac Iron Maidena Paul Di Anno.Photo: Jurica Galoic/PIXSELL Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
PIXSELL
22.10.2024., 16:43
PAUL DI’ANNO

Preminuo prvi pjevač benda Iron Maiden

Bivši frontmen Iron Maidena Paul Di'Anno preminuo je u 66. godini. Ovu informaciju potvrdila je njegova diskografska kuća Conquest Music, navodeći da je preminuo u svom domu u Salisburyju. Njegova karijera počela je 1970-ih, kada je postao dio londonske muzičke scene, ali je prava slava stigla tek s dolaskom u Iron Maiden 1978. Di'Anno je bio prepoznatljiv po punkerskom stilu pjevanja. Bio je glavni vokal na prva dva studijska albuma Iron Maidena, "Iron Maiden" i "Killers". Ti albumi postavili su temelje za kasniji uspjeh benda i postali temelj u razvoju heavy metala.
Zbog problema s ovisnošću Di'Anno je napustio bend 1981., a zamijenio ga je Bruce Dickinson. Di-'Anno je odlučio nastaviti karijeru s mnogim bendovima i radom na soloprojektima. Među njima najpoznatiji su Battlezone i Killers. Otvoreno je govorio o problemima iz prošlosti. Kroz godine njegovo zdravlje se pogoršalo, a nakon operacije koljena 2016. se povukao iz javnosti.