Ustupljeno
22.10.2024., 17:08
igrani film "Dražen"

Kekin opjevao Dražena: Objavio pjesmu uz film u kojem i glumi

Svjetska premijera dugometražnog igranog filma "Dražen" redatelja Danila Šerbedžije te autora projekta i producenata, Ljube Zdjelarevića, koji je ujedno i koredatelj, i Ivora Šibera, održana je u šibenskom Cinestaru, uz gostovanje ekipe filma. Jedna od naslovnih pjesama je "1 na 1", koju je napisao Mile Kekin, koji u filmu glumi legendarnog trenera Mirka Novosela.

- Pjesmu "1 na 1" napisao sam mjesecima nakon zadnje klape jer mi se tema filma učinila dovoljno univerzalnom da se o tome napiše pjesma koja će vrijediti i izvan sportskog terena. Svidio mi se način na koji scenarij suptilno balansira teme oštre sportske kompeticije, bratske ljubavi i Draženovu želju da se izbori za pažnju starijeg brata. Čini mi se da svi ponekad želimo ne samo impresionirati nego i pobijediti svoje uzore kako bismo prestali biti "njihov manji broj". Hvala mom prijatelju i producentu Mark Mrakovčiću, koji je opet pokazao zavidnu količinu strpljenja da me isprati kroz bezbroj aranžmana, nakon kojih smo se opet vratili na verziju na akustičnoj gitari, kako je film otpočetka i tražio - kaže Kekin.
Film će u Zagrebu publika vidjeti 28. listopada, također uz posebne goste na projekciji. Ovaj dugo iščekivani film, koji prati život i karijeru jednog od najvećih košarkaša svih vremena – Dražena Petrovića, u hrvatska kina stiže 31. listopada.
Film je snimljen u čast 60. obljetnice rođenja Dražena Petrovića, donosi fascinantnu priču o košarkaškom Mozartu, koji je svojom igrom osvojio ne samo Hrvatsku i Europu nego i SAD. Kroz prizmu ključnih trenutaka Draženova života gledatelji će biti uvučeni u njegov svijet nevjerojatne strasti, odlučnosti i posvećenosti sportu koji ga je učinio besmrtnim. Film je sniman, između ostalog, i na autentičnim lokacijama u Šibeniku, Zagrebu, New Jerseyju i New Yorku, što dodatno pridonosi emotivnoj snazi priče.
- Ime Dražena Petrovića izaziva divljenje diljem svijeta, ne samo u košarci nego i kao sinonim kako velikim radom ostvariti snove. Dok su ga mnogi upoznali kroz njegove sportske uspjehe, mi smo na velika platna željeli prikazati priču o čovjeku – njegovu odrastanju, odnosu s obitelji i osobama iz privatnog i profesionalnog života koje su ga podržavale na putu prema vrhu. Stoga ovo nije tipičan sportski film, već je naglasak više na Draženovoj osobnoj priči - objašnjavaju producenti Zdjelarević i Šiber.