Dina: Proročanstvo
PROMO
21.10.2024., 14:44
HBO OBJAVIO SLUŽBENI TRAILER

Stiže serija “Dina: Proročanstvo”

Dugo očekivana i najavljivana serija "Dune: Prophecy" za malo manje od mjesec dana konačno stiže na streaming, a nedavno je HBO objavio i prvi službeni trailer nakon teasera koje smo mogli gledati posljednjih mjeseci. Seriju za HBO potpisuju Diane Ademu-John i Alison Schapker i zamišljena je kao prequel filma "Dina" iz 2021. godine, koja je snimljena prema poznatom istoimenom romanu Franka Herberta, a "Dune: Prophecy" adaptacija je romana "Sisterhood of Dune", koji potpisuju Herbertov sin Brian Herbert s Kevinom J. Andersonom.

Radnja serije pratit će podrijetlo Bene Gesserit, snažnog sestrinstva koje je prošlo fizičke i mentalne pripreme s pomoću kojih su stekle nadljudske sposobnosti, a sve se odvija otprilike 10.000 godina prije događaja u spomenutom filmu "Dina". Fokus je na sestrama Valyji i Tuli (glume ih Emily Watson i Olivia Williams) koje u nastojanju da očuvaju budućnost čovječanstva osnuju Bene Gesserit.

Schapker je showrunnerica serije kao i jedna od scenaristica i izvršnih producentica. U ostalim ulogama su Sarah-Sofie Boussnina, Shalom Brune-Franklin, Faoileann Cunningham, Aoife Hinds, Chloe Lea, Travis Fimmel, Mark Strong, Jade Anouka, Chris Mason, Josh Heuston, Edward Davis, Tabassum Tabu Fatima Hashmi, Charithra Chandran i Jihae Kim.

Serija “Dune: Prophecy” stiže 17. studenoga na streaming, a kod nas nosi službeni naziv “Dina: Proročanstvo” i stiže nam 18. studenoga po našem vremenu na streaming i lokalni HBO kanal s prvom epizodom.