DREAM THEATER - JAMES LABRIE AND JOHN PETRUCCI during Dream Theater - Top of the world tour, Music Concert in Naples, Italy, January 23 2023 Photo: Alfonso Maria Salsano/ipa-agen/IPA
PIXSELL
15.10.2024., 15:12
PRIJE KONCERTA U ZAGREBU

Metalci Dream Theater objavili “Night Terror”

Pioniri progresivnog metala Dream Theater u sklopu svjetske turneje u povodu 40. obljetnice rada stižu u zagrebačku Arenu 29. listopada, a uoči koncerta objavili su singl "Night Terror", kojim najavljuju novi album "Parasomnia", objavio je organizator koncerta Charm Music. Turneja će obilježiti povratak originalnog bubnjara benda Mikea Portnoya nakon 13 godina izbivanja, tako da u Zagreb dolazi "zlatna postava" benda, u kojoj su i John Petrucci na gitari, James LaBrie na vokalu, John Myung na basu i Jordan Rudess na klavijaturama. Ta postava upravo je završila novi album "Parasomnia", 16. studijski i prvi s Portnoyem nakon Black Clouds & Silver Linings iz 2009. Album izlazi na svjetlo dana 7. veljače 2025. "An Evening With Dream Theater" donijet će publici u Zagrebu tri sata punokrvne Dream Theater svirke, bez predgrupe, s velikom produkcijom, svjetlom, videom i razglasom. Njihovi koncerti poznati su i po humoru, ležernosti i improvizaciji.

Bend dijeli jedinstvenu vezu s jednom od najstrastvenijih baza obožavatelja diljem svijeta, što dokazuju njegove tri nominacije za Grammy, osvajanje nagrade Grammy 2022. u kategoriji najbolje metal-izvedbe za The Alien i 15 milijuna ploča prodanih diljem svijeta. Njihov drugi album “Images & Words”, iz 1992., zaradio je zlatni certifikat i dospio na Rolling Stone listu “100 najboljih metal-albuma svih vremena”.