An American singer Chaka Khan, performs live on stage during the event. Love Supreme festival in Glynde Place Est Sussex. The main stage at Love Supreme Jazz Festival live performances from Chaka Khan, Kool & the Gang, Joss Stone, Galliano, and The Funk Soul Brothers who include Junior Giscombe, David Grant MBE, and Errol Kennedy. (Photo by Bonnie Britain/SOPA Images/Sipa USA) Photo: SOPA Images/SIPA USA
PIXSELL
15.10.2024., 15:14
STIŽE NA STREAMING

Dokumentarni film o ženama u svijetu glazbe

“Glazba je jedan od najsnažnijih načina za prenošenje poruka", na samom početku videa govori Selena Gomez, što je odličan sažetak novog dokumentarnog filma "Louder: The Soundtrack of Change", koji je ovih dana dobio prvi službeni trailer. Riječ je o dokumentarnom filmu streaminga Max kojim se odaje počast ženama koje su utrle put onim današnjim i onima koje hrabro nastavljaju to putovanje. Glazba je spojila žene kroz generacije i žanrove, a taj je aktivizam inspirirao borbu za jednakost. Film su, među ostalim, producirale Gomez i Stacey Abrams, koja dodaje da su pri snimanju potvrdile "što si glasniji, to više te žele utišati".


Za film govore velike glazbenice kao što su Yvette Marie Stevens ili Chaka Khan, višestruko nagrađivana H.E.R., koja je osvojila i Oscara za najbolju originalnu pjesmu; Kathleen Hanna iz Bikini Kill i Le Tigre; glazbenica i dobitnica Pulitzera Rhiannon Giddens; kantautorica Melissa Etheridge i dr. Film na streaming stiže 17. listopada.