Info - "L'hymne à l'amour" de Céline Dion, interprétée lors des JO, sort en streaming - Celine Dion chante depuis le premier étage de la Tour Eiffel, L'hymne à l'amour, d'Édith Piaf - Cérémonie d'ouverture des Jeux Olympiques (JO) de Paris 2024. © Capture France TV via Bestimage Celine Dion sings from the first floor of the Eiffel Tower, The Hymn to Love, by Edith Piaf - Opening ceremony of the Paris 2024 Olympic Games (OG). Photo: © Capture France TV via Bestimage/BESTIMAGE
PIXSELL
13.10.2024., 15:44
FRANCUSKE NOVINE RAZLJUTILE FANOVE

Nastup Dion na Olimpijadi bio je unaprijed snimljen?

Obožavatelji Celine Dion uznemirili su se zbog izvješća u francuskim novinama u kojem se navodi da je pjevačica na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Parizu sinkronizirala unaprijed snimljenu pjesmu. Tvrdnje su se pojavile u petak, 11. listopada, dan nakon što je Dion objavila singl svoje izvedbe na Olimpijskim igrama - "Hymne à l'amour - Uživo s Olimpijskih igara Pariz 2024." - na platformama za streaming. Pjesmu je proslavila poznata francuska pjevačica Édith Piaf.

Dnevne novine Libération iznijele su optužbe u članku pod naslovom "Je li Celine Dion samo otvarala usta tijekom ceremonije otvaranja Olimpijskih igara?" Izdanje je citiralo više profesionalaca glazbene industrije koji su tvrdili da je njezin nastup bio "bez imalo sumnje" unaprijed snimljen.

- Ono što smo čuli na TV-u bila je ispravljena reprodukcija - rekao je skladatelj i izvođač Etienne Guéreau za Libération.

- Bila je to 100 posto reprodukcija, čuje se od prvih nota - tvrdi inženjer zvuka, koji je želio ostati anoniman. No, obožavatelje pjevačice izvještaj je razbjesnio.

“Nemate važnije informacije?" pitao je jedan fan na X-u, prije poznatom kao Twitteru, te dodao: "Kakva je to potreba za ocrnjivanjem? Nije nas briga! Nećete nam oduzeti emociju koju smo osjetili u tom trenutku. Vokalna izvedba Celine Dion vrijedna je divljenja bez obzira". "Nije nas briga za vaše kontroverze! Čestitke Celine Dion za njezin nastup!" glasio je drugi komentar. Drugi su, pak, rekli da ako se ispostavi da je izvedba unaprijed snimljena, ne bi ih bilo briga. "Koga briga - bila je sjajna u svakom slučaju", komentirao je jedan obožavatelj.

Podsjetimo, nastup na Eiffelovu tornju bio je trijumfalni povratak na svjetsku pozornicu za zvijezdu, koja je prije manje od dvije godine izjavila da joj je dijagnosticiran sindrom ukočene osobe, neizlječiv i bolan neurološki poremećaj koji izaziva ukočenost i grčenje mišića.

Mnogi obožavatelji pitali su se hoće li Dion ponovno nastupiti. No izrazila je odlučnost da ne dopusti da joj bolest prekine karijeru.

- Opet ću pjevati. To je sigurno. Ako ne mogu trčati, hodat ću. Ako ne mogu hodati, puzat ću - kaže Dion u nedavnom dokumentarcu “I Am: Celine Dion”.