SOLARIS MEDIA
9.10.2024., 15:00
NACIONALNA TOPLISTA SINGLOVA

Igor Delač s “Godine prolaze” na 1. mjestu

Osječanin je jedini izvođač, uz Baby Lasagnu, koji je s tri

različita izdanja došao na vodeće mjesto u tekućoj godini

Pjesma "Godine prolaze" poznatog osječkog glazbenika Igora Delača nova je predvodnica liste HR Top 40. Singl "Kako smo glupi" virovitičke grupe Vatra popeo se na broj dva, a na trećem mjestu nalazimo dosadašnjeg predvodnika "Biggie Boom Boom" Baby Lasagne. Balada "#onokad" Nine Badrić boravi na četvrtoj poziciji, a krug pet najemitiranijih zaključuje "Lavica" Jelene Rozge.

Ovoga tjedna lista bilježi pet promjena, od čega su dva noviteta. Četvrti put ove godine (22. siječnja Vatra sa "Slatke suze gorka ljubav", 12. kolovoza Oliver Dragojević s "Vrime je" i 16. rujna Baby Lasagna s "Biggie Boom Boom") te ukupno treći vodeći zaredom, najviši novi ulaz je ujedno i novi broj jedan. Ovim rezultatom "Godine prolaze" deseti je naslov na vrhu HR Top 40 u ovoj godini, a Igor Delač je uz Baby Lasagnu jedini koji je s tri različita izdanja došao na vodeće mjesto. Ranije ove godine Delač je boravio na prvoj poziciji s pjesmama "Bez tebe" (jedan tjedan) i "Svaki dan dobar dan" (tri tjedna).

- Neizmjerno sam sretan i zahvalan svima koji su pridonijeli ovako lijepoj vijesti. Ponajviše glazbenim urednicima i radiopostajama te, naravno, njihovim brojnim slušateljima. Radio je za mene oduvijek bio i ostao prvi medij. I dalje ga svakodnevno intenzivno slušam. Bez obzira na pojavu novih medija, siguran sam da radio nikad neće izumrijeti, kao što ga svojevremeno nije ugrozila televizija - poručio je Igor Delač, opisujući singl "Godine prolaze" kao pjesmu s retroprizvukom 1980-ih, "kojim su dodatno željeli istaknuti činjenicu prolaznosti vremena".

- Pjesma govori o gubitku i bez obzira na to je li riječ o ljubavi, prijateljstvu ili dragoj osobi, naglašava da vrijeme ipak ne može izliječiti sve rane. Neke ljubavi ili osobe jednostavno ostaju neizbrisive - dodao je Delač.

Među 40 najemitiranijih vratili su se i Natali Dizdar i z++. U pitanju je njihova suradnja "Pored mene" na 39. mjestu, čime je Natali Dizdar ušla na listu poslije nešto više od tri mjeseca ("Dobro je sve"), a z++ je ostvario svoj drugi upis na HR Top 40 ("sedmo nebo") i prvi poslije gotovo godinu dana. Duet "Pored mene" izišao je kao singl uz novi album Natali Dizdar "Zadnji dan ljeta", s kojeg su četiri pjesme došle u društvo najemitiranijih. Osim "Pored mene", među 40 su ušli i naslovi "Zadnji dan ljeta", "Ocean" i "Dobro je sve".

NAJVIŠE NASLOVA IMA BABY LASAGNA

Ovotjednih 40 pjesama izvodi ukupno 38 izvođača. Od 40 singlova, njih 17 je u izvedbi muških izvođača, a tek pet izdanja izvode pjevačice. Tu je još i pet dueta te 13 pjesama u izvedbi višečlanih sastava. Svaki naslov u ovotjednim rezultatima mjerenja emitiranja nalazi se u prosjeku 14,4 tjedana među 40. Najviše naslova na HR Top 40 ima Baby Lasagna, čija sva tri singla - “Biggie Boom Boom”, “Rim tim tagi dim” i “and I” - borave u Top 15.

Pjesma "Rim tim tagi dim" (12. mjesto) nalazi se na listi 38. uzastopni tjedan, čime drži status najizdržljivijeg singla. Nakon dva tjedna najveći pomak su ponovno ostvarili Marko Perković Thompson i Hrvatske ruže s izdanjem "Ako ne znaš šta je bilo" (11 mjesta – s 31. na 20.). HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na više od 130 radijskih postaja u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played.