Ustupljeno
8.10.2024., 17:36
DODATNA EKSPLOATACIJA

Albumi Azre i Štulića na streaming servisima

Diskografski opus Branimira Štulića i grupe Azra dosad je bio dostupan isključivo u digitalnom obliku isključivo na njegovu YouTube kanalu PETROVICPETAR, no odsad ga se može pronaći na streaming servisima Spotify i Deezer, prenosi Ravnododna.hr. Kompletno svi studijski i koncertni albumi Azre te tri soloalbuma Branimira Štulića sad se mogu konzumirati na spomenutim streaming servisima. Branimir Štulić konstantno prosvjeduje zbog toga što Croatia Records eksploatira njegova djela, tj. stalno tiska vinilni album "Ravno do dna" u recentno vrijeme od 2022. godine do danas, no sad se krenulo u eksploataciju njegova kompletnog autorskog opusa u digitalnoj sferi, za što se mora ponovno potpisati ugovor o reguliranju dotičnih prava, bez obzira na ugovore iz analognog doba. Na svim je djelima kao nosač prava navedena Croatia Records.

Štulić također kao autor ne postoji u bazi autora na stranici Hrvatskog društva skladatelja ZAMP-a. U Hrvatskoj on nigdje nema pravno utočište, a sada se potpuno eksploatira njegov intelektualni autorski rad i u digitalnoj sferi streaming servisa.
Koliko god ga voljeli i slušali, svi trebaju znati da on ni od digitalne eksploatacije svoje glazbe neće dobiti apsolutno ništa, a određeni profit će se i ovaj put stvoriti. Kakca će biti reakcija od Štulića koji već godina živi u Nizozemskoj, hoće li biti tužbe i mogućeg sudskog postupka, za sada nije poznato.