kultura...Vinkovci...01.10.2024.Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci; predstavljanje knjige Danijele Martinović "Tuširanje duše";foto Gordan Panić
Gordan Panić
2.10.2024., 13:51
VELIK INTERES

Danijela Martinović i Vinkovčanima predstavila soje "Tuširanje duše"

Popularna pjevačica Danijela Martinović, nije uspješna samo u glazbenim i estradnim vodama već je nadarena i za pisanje što je pokazala objavom nekoliko knjiga. Prvo je objavila tri slikovnice i pokazala svoju nadarenost u komunikaciji s djecom, a potom slijede motivacijsko poetski zapisi pod nazivom "Šalabahter života" na koji se nastavlja "Šalabhter života – Neopisivo".

U vinkovačkoj Gradskoj knjižnici i čitaonici koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, Vinkovčanima je predstavila svoj najnoviji literarni uradak - knjigau memoarskih zapisa naslovljenu "Tuširanje duše".

-Pisanje se jednostavno dogodilo, ako mogu tako reći. Tri dječje slikovnice napisala sam iz želje da nekako namirim taj dječji dio u sebi koji je još uvijek jak i živ, a to predlažem i svima vama, da pustite to dijete da bude veselo jer ćete biti puno sretniji ljudi. Nakon toga prirodno je došlo da sam počela pisati motivacijsko poetske zapise, a nakon toga i knjigu "Tuširanje duše". U životu nisam ni u najluđem snu sanjala da bi i jedna od tih knjiga mogla biti ukoričena. Kada sam se pustila, kada sam stvarno slušala sebe, tako se sve divno orkestriralo da sam rekla: OK, ako treba kroz mene neka prođe, ali da bude na dobrobit nekoga, jedino tada to ima smisla -pojasnila je u Vinkovcima Danijela Martinović dodajući kako su ove memoarske zapisi nastajali kroz duže vrijeme, a u knjizi donosi jedan pogled na život koji je vodila kroz godine u kojima je bila osvijetljena svjetlima reflektora i dok je javnost vidjela jedno, ona je proživljavala neku drugu, posve drugačiju stvarnost i upravo iz te perspektive i piše.

Tuširanje duše, Danijela
PROMO

-Nisam kalkulirala nego sam pratila srce i u počecima uopće nisam imala ideju da će to biti objavljeno u knjizi. Međutim, upoznala sam Branislava Glumca, jednog od najvećih naših živućih pisaca, koji je postao moj mentor i kada je pročitao te dijelove rekao je "da, idi u tom smjeru i to treba biti objavljeno!". A onda više nije bilo natrag i u konačnici zakoračila sam u to jer treba proći kroz svoje strahove – rekla je Danijela Martinović na druženju u vinkovačkoj Knjižnici koje je moderirala Blanka Bazina Vranić, pa je sve proteklo u ugodnom i opuštenom razgovoru koji je upotpunila autoričina nadahnuta interpretacija njezinih zapisa.

"Stvari su vrlo jednostavne. Trebate slijediti svoj unutrašnji osjećaj. Da li je vama dobro dok to radite, to je jedini parametar i kompas. Ako je dobro zasigurno onda će biti i drugima. Pisanje je jako promijenilo moj život jer mi je dopustilo da se izrazim do kraja, da zađem u neke zakutke same sebe, stavim to na papir i time zapravo dođem do drugih ljudi, da ih možda inspiriram, motiviram, ohrabrim jer bez tog ne bi ništa imalo smisla", kazala je Danijela Martinović i dodala kako ju ohrabruju brojne povratne informacije od onih koji su "Tuširanje duše" pročitali i da su ih Danijeline riječi "dotakle" u dušu što je i bila autoričina nakana.

Kako je rekla vinkovačkim obožavateljicama i obožavateljima, ako knjiga bude išla od ruke do ruke i ako postane knjigom uzglavlja neke osobe, za nju ne postoji veća nagrada od toga.