27.04.2022., Zagreb - U hotelu Esplanade odrzan susret sudionica projekta Mentorstvo kao oblik networkinga medju zenama. Aleksandra Dojcinovic. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
PIXSELL
25.9.2024., 16:10
HRVATSKA MODA

Lei Lou na Tjednu mode u Parizu

Dizajnerica Aleksandra Dojčinović prva je Hrvatica koja je održala modnu reviju u Parizu za vrijeme Paris Fashion Weeka, najprestižnijeg modnog tjedna u svijetu, obavijestila je modna kompanija Lei Lou. Imala je reviju u Bridge Clubu, ispod mosta Pont Alexandre III. Most je izgrađen u čast svjetske izložbe 1900. Exposition Universelle te je prepoznatljivi dio pariške panorame, povezujući Grand Palais na lijevoj s Petit Palais na desnoj obali. Prije Dojčinović na tom su mjestu revije lani održali Valentino i Dior, a ove godine John Galliano tamo je prikazao svoj Maison Margiela Artisanal.

- Nije čudno da velikani svoje kolekcije vole predstaviti baš ovdje, jer veličanstvena modna pista nudi upravo spektakularan, gotovo filmski pogled na Grad Svjetla, koji nikada ne spava - navodi se u priopćenju. Kolekcija nije couture, već pret-a-porter capsule, što znači da je nosiva i priuštiva kupcima.