Ustupljena fotografija
24.9.2024., 07:00
predstavila singl "Slavonka"

Cecilija na Požeškom festivalu predstavila novu pjesmu: Vratila sam se svojim počecima - tamburici

Pripremamo novi album, posla je puno, ali ja sve to očekujem s veseljem

Cecilija, jedna od najtraženijih pjevačica kontinentalne Hrvatske, predstavila je novi singl "Slavonka" na festivalu Zlatne žice Slavonije – Požega 2024. Pjesma je osvojila publiku vrlo brzo i visoko kotira u radijskom eteru i na top-ljestvicama.

Autor teksta i glazbe je Darus Despot, a aranžman potpisuje Bojan Dragojević. Cecilija je oduševljena kako je novu pjesmu prihvatila publika, a kako uvijek kaže - sve i radi za publiku i zbog nje. Porazgovarali smo njom, o toj novoj pjesmi te planovima do kraja godine.

Kako je nastala ''Slavonka'' i što očekujete od nje?

- Moj tim i ja uvijek ćemo pronaći način da prije svega zabavimo ljude i budemo interesantni. Sjajno je da se velikoj većini moj nastup na Požegi sviđa. Moja publika se sada već upoznala s pjesmom "Slavonka" i dobila sam samo pozitivne komentare, što me čini jako sretnom, a posebno jer se baš zove "Slavonka", što opisuje mene i moj rodni kraj. Otišla sam malo u druge glazbene vode i promijenila glazbeni izričaja prelaskom u pop zabavni žanr, ali evo sada s ovom pjesmom sam se ponovno vratila tamo gdje sam i počela - tamburaškoj glazbi, ali s tamburaško-zabavnim glazbenim žanrom, u koji pripada i pjesma "Slavonija lijepa". To se ljudima sviđa, a sama sam uvijek voljela tamburu, tako da Slavonka bez tambure ne može.

Imate mnogo nastupa i gostovanja tijekom cijele godine, zar ne?

- Od Slavonije do Like, od Amerike do Australije - svuda me ima i ne mogu biti sretnija. Drago mi je da se za moje nastupe traži karta više i ruše se svi rekordi posjećenosti. Sa svim tim divnim ljudima se sjajno osjećam, zajedno se odlično zabavljamo, pjevamo i plešemo i moje je srce puno. Puno toga sam prošla, evo, u proteklih mjesec dana od male Podravske Moslavine, gdje kažu da nikada toliko ljudi nije bilo u središtu mjesta, do Njemačke, gdje su me Hrvati toga kraja odlično dočekali, jednostavno mojoj sreći nema kraja.

Gotovo 20 godina ste na glazbenoj sceni, prošli sve i svašta, ali uspjeh i popularnost traju...

- Što god sam radila, stvarala, kreirala emisije ili pjevala, uvijek sam za to pokušavala pronaći pravu mjeru. Ja svoj posao volim, volim svoju publiku, volim to što me slušaju i volim ljude svih životnih dobi, a posebno stare, nemoćne i bolesne. Danas je na sceni najteže trajati, a evo, ja trajem gotovo 20 godina. Zahvaljujući svojoj publici zatim mom timu pa svojoj, sada već kultnoj televizijskoj emisiji, s više od 11 godina voditeljskog staža, i tu sam gdje jesam i jako sam zadovoljna. Presretna i ispunjena. Imam divnu obitelj, koja je na prvom mjestu, i naš dom, prekrasne prijatelje, stabilnu i kvalitetnu karijeru, prije svega pristojnu, koju sam godinama gradila zajedno s mojim timom, a puno je tu bilo ulaganja i, što je najvažnije, bez skandala i žutila. Iako nekim mojim najbližim suradnicima i njihovim ambicijama nema kraja, i iako smo složni svi, moja je ipak zadnja kad je riječ o mjeri.

Ove jeseni i zime imate pregršt najavljenih koncerata, a u pripremi je i novi album?

– Izuzetno me raduje i najvažniji segment svega, a to je da su moji nastupi toliko posjećeni. Nerijetko mi se događa i da nakon prvog koncerta odmah organizatori traže sljedeći termin za dva ili čak više nastupa na istoj lokaciji. Danas to polazi za rukom samo najvećim regionalnim zvijezdama popularnih glazbenih žanrova i stoga sam jako sretna. Kad bi moj marketing prihvaćao sve ponude, ja bih pjevala svaki dan, ali ja spadam u ljude koji pažljivo biraju gdje će i na što uložiti sebe i svoju energiju. Smatran da je manje više. Tako je bar u mojoj glazbenoj priči. Mene i moju publiku povezuje ljubav prema pjesmi, mi pjevamo sve što ima smisla i što proizvodi pozitivnu energiju i zato smo vjerni jedni drugima godinama i tako će ostati. Moja ekipa i ja uvijeķ ćemo pronaći način i put kojim ćemo ih uveseliti, nekada im se to sviđa više ili manje, ali sve je to dio ovoga posla. Pripremamo novi album, posla je puno, ali ja sve to očekujem s veseljem. Ako bude sve po planu, izići će krajem proljeća kao moj treći studijski album s pet novih pjesma i pet singlova, zabavno-tamburaškog žanra, čemu se posebno radujem.

I za kraj jedno malo iznenađenje za publiku?

- Prvo moram reći da slijedi i premijera spota za moju pjesmu “Lažu te”, a i pred sam kraj ove godine, kao blagdanski poklon, mojoj vjernoj publici i prijateljima dolazi još jedno glazbeno iznenađenje. Ne mogu još ništa otkriti o toj pjesmi, ali mogu obećati da će pjesma oduševiti. Moj tim i ja radimo punom parom, pa tako uz sve navedeno spremamo već i pjesmu za CMC.