S gostima iz TS-a Lege

S gostima iz TS-a Lege

TANJA KVORKA
22.9.2024., 13:24
DUBIOZA KOLEKTIV NASTUPIO U OSIJEKU

Koncert za pamćenje sa slavonskim štihom

Gosti, Tamburaški sastav Lege, s njima su na svojim tamburicama izveli nekoliko pjesama, što je oduševilo publiku

Rijetko koji je bend sposoban napraviti atmosferu poput Dubioze Kolektiva, koji je nakon duže pauze konačno ponovno nastupio u Osijeku, i to kod katakombi, na lijevoj obali Drave. U publici su bile tisuće fanova iz cijele Slavonije i Baranje, a bilo ih je i iz Srbije, BiH, Slovačke, čak i Turske. Dečki iz benda nisu razočarali: više od dva sata izvodili su jedan za drugim svoje najveće hitove iz bogatih 20 godina karijere, koje slave cijelu ovu godinu koncertima diljem Europe. Nizali su se hitovi: "Himna generacije", "Kokuz", "Kažu", "Volio BIH", "Može li?", "Prvi maj", "Firma ilegal" i mnoge druge.

TANJA KVORKA

Na pozornici, koja je za kulisu imala nabujalu Dravu i prekrasnu vedutu Tvrđe, članovi benda su neumorno plesali i skakali, kao da su upola mlađi, a u publici pjevali i plesali pripadnici svih generacija: od male dječice do fanova u dobi od 50+. Vrlo čest prizor bile su i cijele obitelji, što nimalo ne iznenađuje, s obzirom na široku popularnost uvijek aktualnih hitova popularnog benda, čiji su članovi u jednom trenutku na pozornicu izveli i vlastitu djecu, prigodno odjevenu u legendarne žute dresova, kako bi zajedno s njom otplesali jednu pjesmu.

Dubioza kolektiv u Osijeku 2024.

Dubioza kolektiv u Osijeku 2024.

TANJA KVORKA

Budući da se svakim svojim koncertom sjajno prilagode gradu u kojem nastupaju, Dubioza je i u Osijeku svoj koncert podebljala slavonskim štihom. Osim što je u stihove nekoliko hitova ubacila slavonske motive, dodatno iznenađenje bili su gosti: Tamburaški sastav Lege s Dubiozom je na svojim tamburicama izveo nekoliko pjesama, što je dakako oduševilo publiku. Nakon toga je slijedilo masovno polaganje zakletve "Danas kada postajem lega", koju su poveli s pozornice, a publika je poslušno ponavljala za njima.

Kao što je to tradicionalno, nakon bisa na koji ju je pozvala publika, Dubioza je završila koncert svojim "Balkan funkom" i obećanjem da se uskoro vraća u grad na Dravi, koji ih je još jednom svjetski ugostio. I to zasluženo!