Mia Rapić iz Vinkovaca je Miss Vukovarsko-srijemske županije
Goran Skrlec/SRCE Visual Art
20.9.2024., 15:53
MISS VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE

Kruna Miji Rapić iz Vinkovaca

U sklopu najveće kulturne manifestacije u regiji, 59.Vinkovačkih jeseni, izabrana je Miss Vukovarsko-srijemske županije. Na Trgu Vinkovačkih jeseni u izravnom televizijskom programu na Plavoj vinkovačkoj TV saznali smo devetu finalisticu 30. Miss Hrvatske.

Lijepa Mia dolazi iz Vinkovaca i ima 23 godine. Studentica je Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku smjera Edukacijska rehabilitacija.

- Smatram se vrlo empatičnom osobom, a tu danas rijetku osobinu smatram darom koji ću nesebično pokloniti svima u svom budućem poslu, kao i ljudima s kojima se svakodnevno susrećemo. Po naravi sam komunikativna i društvena osoba, posebno volim svoju kreativnu stranu, a smatram da ju još nisam iskoristila na pravi način. Moj mali svijet čine osobe koje volim i to je ono čemu se u slobodno vrijeme posvećujem. Svakako i kao sebi svojstven bijeg od realnosti smatram čitanje knjiga, što mi je jedna od dražih aktivnosti. Trudim se i namjeravam što više raditi na sebi, a ono za što mislim da je važno istaknuti drugima jest da će se, kad shvate da su vrijedni svih blagoslova života, to manifestirati i u stvarnosti - izjavila je Mia.

Deset lijepih natjecateljica, inače članica Udruženja manekena Loreena Vinkovci, na mini pripremama u Vinkovcima boravilo je u hotelu Slavonija. Predstavile su se u majicama TZ Vukovarsko-srijemske županije noseći "Šokicu", pistom su prošetale u casual izdanju brenda Calico Mood, a djevojke su u tom izlasku predstavile i novi hrvatski handmade brend naočala Fabrik optike Marko iz Vinkovaca.

Na pitanja stručnog ocjenjivačkog suda odgovarale su pametno i vješto, stoga je žiri imao težak zadatak izabrati najkompletniju djevojku. Pobjednica je, uz plasman u finale izbora Miss Hrvatske, dobila tijaru od dragog kamenja Gemstone gallery by Ivana Milun. Za njezinu pratilju izabrana je Ana Pavlović.

- Presretni smo što smo dio ove manifestacije koja njeguje baštinu i tradiciju te ljepotu narodnih nošnji i običaja - izjavila je Iva Loparić Kontek, vlasnica licence Miss Hrvatske za Miss svijeta. U glazbenom dijelu programa, koji je vodio Davor Garić, nastupile su Bernarda Bobovečki i Valerija Jacek.