Eve Hewson attends the UK premiere of The Perfect Couple at the BFI IMAX in London. Picture date: Monday September 2, 2024. Photo: Jordan Pettitt/PRESS ASSOCIATION
PIXSELL
19.9.2024., 07:00
NOVI PROJEKT

Uz Emily Blunt u novom filmu Stevena Spielberga glume i Colin Firth te Eve Hewson

Film Stevena Spielberga, još uvijek nepoznatog naziva i sadržaja, ali s premijerom predviđenom za 15. svibnja 2026., okuplja glumačku postavu, u kojoj je već Emily Blunt, a izgledno je da će joj se pridružiti Colin Firth i Eve Hewson.

Irska glumica Eve Hewson u ranim je pregovorima za ulogu u filmu, koja bi bila druga njezina suradnja s trostrukim oskarovcem Stevenom Spielbergom. Glumica koju, zajedno s Nicole Kidman, Lievom Schreiberom i Dakotom Fanning, gledamo u novoj Netflixovoj miniseriji "The Perfect Couple" već je glumila u Spielbergovu filmu "Most špijuna", i to kćer glavnog junaka, kojeg je tumačio Tom Hanks.

Što se tiče novog filma slavnog redatelja, u produkciji Universal Picturesa, poznato je tek da bi premijerno trebao biti prikazan 15. svibnja 2026. i da je scenarij, prema Spielbergovoj priči, napisao njegov dugogodišnji suradnik, scenarist David Koepp, s kojim je realizirao niz filmskih hitova, među kojima i "Jurski park" (1993.), "Jurski park: Izgubljeni svijet" (1997.), "Rat svjetova" (2005.) i "Indiana Jones i kraljevstvo kristalne lubanje (2008.), a producent je Kristi Macosko Krieger.

Ime filma i sama priča za sada su još nepoznati, no poznato je da bi jednu od glavnih uloga trebala tumačiti zvijezda "Kaskadera" ("The Fall Guy"), Emily Blunt, a traju pregovori i s agentom Galahadom iz franšize "Kingsman", Colinom Firthom.

Bilo kakvi drugi detalji nisu presudni da bismo zaključili da nas u svibnju 2026. očekuje još jedan odličan film sa zvjezdanom glumačkom postavom i redateljem koji je do sada imao čak 23 nominacije za Oscara, a prestižnu je nagradu osvojio za filmove "Schindlerova lista" 1993. – za najboljeg redatelja i (kao producent) najbolji film te "Spašavanje vojnika Ryana" 1998., u kategoriji najboljeg redatelja.

I posljednji svoj film Steven Spielberg snimio je pod okriljem Universala, a riječ je o poluautobiografskom filmu “Fabelmanovi” (2022.), koji je globalno zaradio 45,6 milijuna dolara, te je bio nominiran za sedam Oscara, uključujući i one za najbolji film, najboljeg redatelja i najbolji originalni scenarij, koji je Spielberg napisao s Tonyjem Kushnerom.