KAZALIŠTE VIROVITICA
18.9.2024., 08:00
PRINOVE U VIROVITIČKOM KAZALIŠTU

Mladen Kovačić i Iva Slavić postali su dio ansambla

Mladen je stari znanac virovitičke publike, a Iva je mlada zvijezda u usponu

Od rujna će publika u Kazalištu Virovitica imati priliku gledati dvoje talentiranih mladih glumaca, koje je postalo dio ansambla, Mladena Kovačića i Ivu Slavić.

Mladen je stari znanac virovitičkih dasaka koje život znače, a nakon nekoliko godina kao slobodni umjetnik, spreman za nove izazove, suradnju s kolegama i susrete s publikom - vraća se kući. Iva je mlada zvijezda u usponu. Već je oduševila publiku u brojnim predstavama, a sada stiže na virovitičku pozornicu kako bi i tamošnju publiku osvojila šarmom i talentom.

Mladen Kovačić, rođen 2. rujna 1983. u Virovitici, od malih je nogu pokazivao da mu je scena sudbina. Nakon osnovne škole i Matematičke gimnazije u rodnom gradu, 2004. godine odlučuje slijediti svoju strast i upisuje Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu. Diplomirao je 2009. i od tada ne prestaje oduševljavati gledatelje na kazališnim daskama. Kao student Mladen je bio stipendist Kazališta Virovitica, a svoje prve profesionalne korake napravio je na velikoj sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Ondje je briljirao u predstavama "I konje ubijaju, zar ne?" u režiji Ivice Boban i "Park" u režiji Janosa Szikore.

Njegova karijera u Kazalištu Virovitica počela je 2009. ulogom u predstavi "Woyzweck" Same M. Streleca, a onda je došla i prva velika uloga, u predstavi "Srce boksača" u režiji Dražena Ferenčine, za koju je iste godine osvojio nagradu za najbolje glumačko ostvarenje. Mladenov talent prepoznat je i na mnogim festivalima – osvojio je nagrade za uloge u predstavama "39 stepenica" i "Znaš li zviždati, Johanna?". Njegova glumačka raznolikost vodila ga je kroz razne likove, od Adama u "Adamu i Evi" Miroslava Krleže i Bricka u "Mački na vrućem limenom krovu" Tenesseeja Williamsa do Sganarellea u "Don Juanu" J. P. Molierea i Jeana u "Gospođici Juliji".

Osim u kazalištu Mladen je ostavio trag i na filmu i TV-u, gdje smo ga gledali u brojnim filmovima ("Pjevajte nešto ljubavno", "Show must go on") i serijama ("Obični ljudi", "Operacija Kajman", "Dar Mar", "Dobre namjere", "Tajne", "Zlatni dvori", "Novine" i "Šutnja").

- Veselim se ponovno susretu s virovitičkom publikom - onom koja me je već imala priliku gledati, ali i onom koja će me tek upoznati. Također, radujem se suradnji sa starim kolegama (ne po godinama!), kao i s nekim novim licima u ansamblu. Naravno, tu su i ostali divni zaposlenici Kazališta Virovitica, s kojima jedva čekam ponovno raditi - s osmijehom poručuje Mladen.

Iva Slavić, rođena u Virovitici 24. ožujka 2001., od malih je nogu pokazivala da je rođena za velike stvari!

Nakon osnovne škole upisuje Katoličku klasičnu gimnaziju u svom gradu i završava je kao najučenica generacije! Od 2019. godine Osijek postaje njezin novi dom, gdje na Akademiji za umjetnost i kulturu uspješno završava preddiplomski studij glume i lutkarstva te diplomski studij glume.

Srca publike već je osvojila u predstavama "Budala za večeru" Draška Zidara (za koju je osvojila posebnu nagradu na Slavonskom KaFeu) i "Sutra to možeš biti ti" u režiji Anice Tomić. To nije sve! Prošle godine portal mixer.hr uvrstio ju je u "Top 10 mladih glumica pred kojima je svijetla budućnost". Iste godine sudjelovala je u projektu "Oni dolaze", čime je uvrštena među "14 novih zvijezda hrvatskog glumišta".

- Osjećam odgovornost prema svakoj svojoj budućoj ulozi i predstavi koje ću biti dio, osjećam radost što ću imati priliku raditi s virovitičkim ansamblom te osjećam zahvalnost na prilici koja mi je dana - rekla je Iva o dolasku u Kazalište Virovitica.

KAZALIŠTE VIROVITICA