07 November 2022, Bavaria, Munich: Roland Emmerich, Executive Producer, comes to the G?rtnerplatztheater for the German premiere of the film "The Magic Flute - The Legacy of the Magic Flute". Photo: Sven Hoppe/dpa Photo: Sven Hoppe/DPA
PIXSELL
17.9.2024., 17:50
ROLAND EMMERICH

Snima seriju o Lawrenceu od Arabije

Roland Emmerich, njemački redatelj koji se proslavio serijalom Dan nezavisnosti, radi na biografskoj seriji o Lawrenceu od Arabije, piše Screen Rant. Thomas Edward Lawrence, poznatiji kao Lawrence od Arabije, bio je britanski časnik, pustolov, arheolog i pisac koji je tijekom arheoloških istraživanja na Bliskom istoku ostao očaran arapskom kulturom i jezicima. Nakon što je izbio Prvi svjetski rat, Lawrence je igrao važnu ulogu u Arapskom ustanku protiv Osmanskog Carstva. Svoje avanture opisao je u knjizi "Sedam stupova mudrosti". Lawrenceovi ratni pothvati bili su inspiracija za film "Lawrence od Arabije" iz 1962., koji se danas smatra jednim od najvećih kinematografskih ostvarenja. Film je režirao David Lean, a Lawrencea je utjelovio Peter O'Toole.
Emmerichova serija zvat će se "Lawrence u Arabiji" i proširit će priču iz originalnog filma te dodati nove likove. Serija bi trebala imati tri sezone, a scenarij za prvu napisat će Anthony McCarten ("Bohemian Rhapsody").