Tennis: Us Open 2024 - Roger Federer dans la loge Rolex avec Jean Frederic Dufour CEO Rolex Photo: Chryslene Caillaud/Panoramic/Bestimage/BESTIMAGE
PIXSELL
17.9.2024., 17:50
AUTOR JE CHRIS BOWERS

Federerova biografija objavljena na hrvatskom

U izdanju Mozaika knjiga objavljena je biografija jednog od najboljih tenisača svih vremena Rogera Federera. Pod jednostavnim naslovom "Federer" istaknuti novinar i teniski povjesničar Chris Bowers u toj hvaljenoj knjizi, prvoj pravoj Federerovoj biografiji nakon što je završio svoju igračku karijeru, prikazuje pozadinu, postignuća i povijesni kontekst te moderne legende.

“Federer nije samo vjerojatno najveći tenisač koji je uzeo reket u ruke nego je i univerzalno omiljen i poštovan od protivnika i navijača. Spojivši strast s mirnoćom, žestokog natjecatelja s kraljevskim držanjem on je istovremeno i sportaš i ambasador, borac s ulice i državnik, ali tko je on zapravo, koji su ga utjecaji i iskustva oblikovali u svjetsku figuru kakva je danas", ističe izdavač.

Potpuno ažurirana u svom desetom izdanju, biografija prati Federerov život i karijeru od njegovih prvih nesigurnih zamaha reketom do legendarnog statusa najboljeg na svijetu.

Bowers je razgovarao s mnogima koji su pomogli oblikovati mladog Federera, a svojim iskustvima praćenja karijere igrača od njegove juniorske titule u Wimbledonu, sa šesnaest godina, do njegova suznog oproštaja u istom gradu 24 godine poslije, prenio je “nježan, ali prodoran portret jednog od velikana suvremenog sporta”. Prijevod na hrvatski potpisuje Marin Popović.