Kandidatkinje za Miss VSŽ 2024.
17.9.2024., 17:51
VINKOVAČKE JESENI 19. RUJNA

Deset kandidatkinja izbora za Miss VSŽ za 30. Miss Hrvatske

U četvrtak, 19. rujna, u sklopu najveće kulturne manifestacije u regiji, 59. Vinkovačkih jeseni, bit će izabrana Miss Vukovarsko-srijemske županije. Na Trgu Vinkovačkih jeseni u 20 sati u izravnom televizijskom programu na Vinkovačkoj TV saznat ćemo devetu finalisticu izbora Miss Hrvatske. Svoju duhovnu profinjenost iskazivale su Slavonke izrađujući izuzetno lijepe i karakteristične nošnje. Da te nošnje ne bi ostale skrivene u ladicama te da se iskaže snaga i iskonski pečat izvornoga razlog je ove tradicionalne regionalne smotre na kojoj će zablistati bjelinom narodno ruho i zaciktati tambura. No ljepotu Slavonki, osim na 59. Vinkovačkim jesenima, pokazat će i deset lijepih natjecateljica ovogodišnjeg izbora koje su na pripremama boravile u hotelu Slavonija. Kako bi izbor bio što zanimljiviji, natjecateljice će se prvo predstaviti u majicama TZ-a Vukovarsko-srijemske županije noseći "Šokicu''. Potom će pistom prošetati u casual izdanju brenda Calico Mood, a djevojke će u ovom izlasku predstaviti i novi hrvatski handmade brand naočala Fabrik optike Marko iz Vinkovaca. Kolekciju za jesen/zimu pokazat će i Lergiss MK te vjenčanice Nikolina wedding store. Pobjednica će dobiti tijaru od dragog kamenja Gemstone gallery by Ivana Milun.

- Hvala gospodinu Franji Oreškoviću i Vukovarsko-srijemskoj županiji te gradonačelniku Vinkovaca Ivanu Bosančiću na domaćinstvu. Presretni smo što smo dio ove manifestacije koja njeguje baštinu i tradiciju te ljepotu narodnih nošnji i običaja. Velika hvala i direktorici TZ-a Vukovarsko-srijemske županije Majdi Jakši, zamjenici pročelnice za kulturu i turizam grada Vinkovaca Jasni Garvanović na susretljivosti i kooperativnosti, gospođi Kristini Dukanović, direktorici hotela Slavonija te Printego dizajnu - izjavila je Iva Loparić Kontek, vlasnica licence Miss Hrvatske za Miss svijeta. U glazbenom dijelu programa Miss Vukovarsko-srijemske županije, koji vodi Davor Garić, nastupit će dvije mlade glazbenice Bernarda Bobovečki i Valerija Jacek.

Kandidatkinje su: Mia Rapić (23) iz Vinkovaca, Barbara Oršolić (24) iz Privlake, Arijana Martinović (19) iz Vinkovaca, Matea Ilić (21) iz Podgrađa, Vaska Bošnjak (18) iz Markušice, Tea Perković (22) iz Vinkovaca, Ana Čulina (18) iz Svinjarevaca, Ana Pavlović (19) iz Vinkovaca, Ivana Vrljić (19) iz Vođinaca i Nensi Čuturić (22) iz Komletinaca.

Kandidatkinje za Miss VSŽ 2024.