Prince Harry, Duke of Sussex and Meghan Markle, Duchess of Sussex will visit Colombia for a tour later this year, it was confirmed today. (Photo by DPPA/Sipa USA) Photo: DPPA/SIPA USA
PIXSELL
15.9.2024., 11:27
NAPETE OBITELJSKE VEZE I NEPOPULARNOST U DOMOVINI

Princ Harry proslavio 40. rođendan

Optimistični princ Harry kazao je da je "uzbuđen zbog svoje četrdesete", ali njegova pozitiva u suprotnosti je s negativnim mišljenjem koje o njemu prevladava u domovini i napetim obiteljskim vezama. Mlađi sin kralja Charlesa III., koji sada živi u Kaliforniji sa suprugom, američkom televizijskom glumicom Meghan i njihovo dvoje djece, u nedjelju je proslavio četrdesetu. Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, petogodišnji princ Archie i trogodišnja princeza Lilibet žive u enklavi slavnih Montecito, u blizini Santa Barbare, na zapadnoj obali SAD-a.

- Bio sam zabrinut zbog tridesete, uzbuđen sam zbog četrdesete - rekao je u nedavnoj izjavi za BBC, dodajući da mu je to što je postao otac dalo "svježu perspektivu života".

- Biti tata jedna je od najvećih životnih radosti i samo me je dodatno motiviralo da ovaj svijet učinim boljim mjestom - dodao je.

NIJE SE SREO S OCEM U SVIBNJU

Harry je u veljači posjetio oca, koji je ranije objavio da boluje od raka, i poslije izjavio američkoj TV mreži ABC da je “siguran” da bi dijagnoza mogla ponovno okupiti obitelj. Međutim, tijekom drugog prinčeva posjeta Londonu u svibnju, otac i sin su bili na odvojenim događajima u blizini, ali se nisu sreli. Harry je navodno odbio poziv da ostane u Buckinghamskoj palači tijekom posjeta i umjesto toga odsjeo u londonskom hotelu.

Harry je, međutim, i dalje izoliran od kraljevske obitelji i čini se da su male šanse da se vrati u "stado". Harryjeve veze s obitelji postale su napetije otkako je sa suprugom napustio kraljevski život i preselio se u Sjevernu Ameriku početkom 2020. Započelo je s eksplozivnim američkim televizijskim intervjuem u kojem je par tvrdio da su stariji članovi kraljevske obitelji imali rasistička nagađanja o boji kože njihova nerođenog sina, a potom je uslijedio potpuni razdor objavom Harryjeve biografije "Spare". Knjiga je doživljena kao napad na stoljetnu instituciju kraljevske obitelji, koja još uvijek igra središnju ulogu u britanskom životu. Uključuje duge odlomke o Harryjevu zategnutom odnosu s njegovim "voljenim bratom" Williamom (42), kojeg također opisuje kao svog "arhineprijatelja". Stručnjaci su za AFP rekli da ne vide nikakvu pomirbu na obzoru.

- To bi vjerojatno do sada već bilo riješeno da je ikakav dogovor bio moguć - rekao je Mark Garnett sa Sveučilišta Lancaster u sjeverozapadnoj Engleskoj. Harry i Meghan čame na dnu anketa kraljevske popularnosti u Ujedinjenom Kraljevstvu, zajedno s osramoćenim ujakom, princom Andrewom.