Darko Rundek i Mile Kekin na snimanju spota
PROMO
12.9.2024., 14:51
VIDEO

Darko Rundek i Mile Kekin snimili novu verziju Treninga za umiranje

Susret dvojice prekaljenih kantautora, Mile Kekina i Darka Rundeka, rezultirao je novom verzijom pjesme "Trening za umiranje", klasika Hladnog piva. Ovo je pjesma koja njezina autora, Kekina, prati cijeli život i nakon više od tri desetljeća odlučio joj je udahnuti novi život u potpuno novom aranžmanu i uz gostovanje Rundeka. Objava ovog singla s pratećim videospotom dolazi nam i uoči Kekinova najvećeg solokoncerta pred zagrebačkom publikom, koji će zajedno s bendom održati u Tvornici kulture, 9. studenoga.

- Pjesmu "Trening za umiranje" napisao sam s dvadeset godina i već dugo ju želim ponovno snimiti. Ne zato što joj nešto nedostaje u žestokoj punkerskoj verziji s Džinovskog, nego sam ju htio opet doživjeti prvi put. Bio mi je potreban i gost koji će "Treningu" dati novu dimenziju i patinu. Sjetio sam se odmah Rundeka, s kime već dugo želim surađivati. Čekao sam pravu pjesmu koja je, eto, konačno došla. Darko je pristao čim ju je čuo i svojom interpretacijom joj dao novi prepoznatljivi rundekovski, pomaknuti pečat - kaže Kekin.

- Bilo mi je drago kad mi se Mile javio s idejom za suradnju, jer ga cijenim kao autora, a osobito kao tekstopisca. "Trening za umiranje" nisam poznavao u ranije objavljenoj verziji. Aranžman koji su mi Mile i Mark Mrakovčić poslali zvučao je poletno i autentično, mogao sam se poistovjetiti s glavnim junakom pjesme, pa sam s veseljem prionuo poslu i otpjevao u svom kućnom studiju uz matricu koju su mi poslali. Poslije smo još malo dotjerivali i razmjenjivali ideje kod njih u studiju, na zajedničko zadovoljstvo. Snimanje spota mi je također bilo ugodna igra, pa ako se i publici svidi, zaokružit će se jedna lijepa suradnja - priča Rundek.

Redatelj Dinko Šimac, s kojim je Kekin ovom prilikom prvi put surađivao, uložio je dva mjeseca rada da napravi unikatnu vizualnu priču i realizira Miletovu ideju o mračnom filmu ceste kojom vozi – sa svojim vokalnim suvozačem – kroz intimne životne trenutke.