PIXSELL
11.9.2024., 15:22
PRIČA O ROCK-IKONI

S. Woodley će glumiti Janis Joplin

Shailene Woodley izabrana je da glumi rock-ikonu Janis Joplin u novom biografskom filmu. Osim toga ona će biti i producentica filma. Još neimenovani biografski film financira se poreznim kreditom od 2,5 milijuna dolara od Kalifornijske filmske komisije, a prema izvorima budžet za "kvalificirane troškove" iznosit će deset milijuna dolara, javlja Variety. Ne zna se mnogo drugih detalja o ovom filmu, ali Woodley je u izjavi napisala da je uzbuđena što će ispričati priču o Janis Joplin baš u Kaliforniji.
– Kalifornija je značila mnogo za Janis – od pragova San Francisca do drvenih zidova Sunset Sounda, država je postala pozornica na kojoj je istraživala ne samo svijet glazbe nego i svijet svoje slikovite osobnosti – rekla je mlada glumica.
Iznenađujuće, nijedan igrani biografski film o Janis Joplin nikad do sada nije snimljen. Brojni filmski autori to su pokušali — prema članku iz Hollywood Reportera ranije ove godine, razni filmovi su bili najavljivani, ali su bili otkazani ili su "zaglavili" u razvoju. Najbliže što smo došli biografskom filmu o Janis bilo je 1979. godine kada je Bette Midler glumila u filmu "The Rose", koji je bio inspiriran životom prerano preminule rock-pjevačice, ali to nije bio klasičan biografski film. U zadnjih 25 godina mnoge su poznate žene spominjane kao moguće Janis na filmu: Amy Adams, Zooey Deschanel, Pink i Melissa Etheridge.
- Znam da bi se Janis smijala od uha do uha, vozeći se u svojem psihodeličnom Porscheu niz autoput Pacific Coast Highway, kad bi joj netko rekao da će njezinu priču omogućiti i financirati grad koji je njoj tako puno značio - rekla je glumica.
Shailene Woodley publika je najbolje upoznala u kultnoj seriji “Big Little Lies” iz 2017., a glumica uvelike promovira svoj novi projekt, seriju “Three Woman”.