Vladimir Ham sa suprugom Marijom i kćerkom Leonardom

Vladimir Ham sa suprugom Marijom i kćerkom Leonardom

GOJKO MITIĆ
10.9.2024., 17:11
NOVA ŠKOLSKA GODINA

Prvašić i u obitelji poznatih Osječana Vladimira i Marije Ham: Leonarda veselo krenula u školu

U ponedjeljak, 9. rujna, bio je prvi dan nove, 2024./2025. školske godine. U osnovne škole u Osijeku krenulo je više od 7200 učenika, od toga 838 učenika prvog razreda. Među njima su i djeca poznatih Osječana. Ovaj put predstavljamo vam Leonardu Ham, kćer Vladimira Hama, intendanta Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku i njegove supruge, prof. dr. sc. Marije Ham, profesorice na osječkom Ekonomskom fakultetu. Leonardu smo slučajno ugledali radeći reportažu s prvog dana škole, dočeka i priredbe za prvašiće u Osnovnoj školi Antuna Mihanovića.

- I naša Leonarda krenula je u prvi razred osnovne škole. Svi smo sretni zbog toga, a posebice naša prvašica. Leonarda se jako veseli polasku u školu i nema straha od škole, jer već je kroz program predškole mnogo toga naučila - kaže Leonardin otac Vladimir.

Dodaje da su pripreme za školu trajale dugo, još od ožujka on i supruga intenzivno razgovaraju sa svojom djevojčicom o tomu što je čeka u školi. Već tada su kupili školsku torbu, pernicu i sve ostalo što Leonardi treba za školu, a njihova prvašica aktivno je sudjelovala i imala glavnu riječ u odabiru.

Kao i svi prvašići i Leonarda je bila uzbuđena prvog dana u školi, radovala se polasku u prvi razred, no strahovala je da neće ići u razred sa svojom prijateljicom. Kada je saznala da će biti školske kolegice, radosti nije bilo kraja. Uz to sama je odabrala odjeću koju je odjenula za polazak u školu. Da je zainteresirana za školu, potvrđuje podatak da zna sva slova i brojke te da sama piše tekst na čestitkama za različite prigode. Tata Vladimir hvali cjelokupnu ekipu OŠ Antuna Mihanovića koja je osmislila i realizirala doček prvašića.

- Bio je to jako lijep doček i veoma ugodno smo se osjećali. Sve je bilo kako treba, od dobrodošlice i panoa za prvašiće do priredbe koju su im priredili stariji učenici i odlaska u razrede - ističe Vladimir Ham.

Saznali smo da je u prvi razred osnovne škole krenuo i Erik Kostadinović, sin poznatog osječkog glazbenika Dejana Kostadinovića, koji je svirao klavijature i bubnjeve u brojnim osječkim glazbenim sastavima, a jedan od njih je Prva liga (vokalni solist Igor Delač), a prije toga O.K. Club. I Erik i tata Dejan raduju se polasku u školu.