David Gilmour

David Gilmour

PROMO
8.9.2024., 17:45
“LUCK AND STRANGE”

David Gilmour nakon 9 godina objavio album

Album "Luck and Strange" (Sony Music/Menart) Davida Gilmoura prvo je njegovo novo izdanje objavljeno nakon devet godina. Kritika ga je već pohvalila, a najavljen je singlovima "The Piper's Call", "Between Two Points" i "Dark and Velvet Nights".
“Luck and Strange" sniman je tijekom pet mjeseci u Brightonu i Londonu, a ploču su producirali Gilmour i Charlie Andrew, najpoznatiji po radu s Marikom Hackman i grupom Alt-J.

Album sadržava ukupno devet brojeva, uključujući prekrasnu preradu pjesme The Montgolfier Brothers iz 1999. "Between Two Points", na kojoj gostuje i Gilmourova kćer, 22-godišnja Romany Gilmour, na vokalu i harfi. Naslovna pjesma uključuje pokojnog klavijaturista Pink Floyda, Richarda Wrighta, a snimljena je 2007. u staji kod Gilmourove kuće. Album "Luck and Strange" sadržava umjetnička djela i fotografije Antona Corbijna.
David Gilmour ove će jeseni nastupiti uživo u Rimu, Londonu, Los Angelesu i New Yorku. Njegov prateći bend čine Guy Pratt na basu, Greg Phillinganes i Rob Gentry na klavijaturama, Adam Betts na bubnjevima, Ben Worsley na gitari te vokali Louise Marshall, Charley i Hattie Webb.