U Zagrebu predstavljeno dvostruko festivalsko CD izdanjeZlatne žice Slavonije
Krume Ivanovski
4.9.2024., 15:49
NAJAVLJEN BOGAT FESTIVALSKI PROGRAM

Objavljeno dvostruko CD izdanje festivala Zlatne žice Slavonije

Festival Zlatne žice Slavonije je pred vratima. Među najvjernijim partnerima je izdavačka kuća Croatia Records, u čijoj je nakladi izdano dvostruko CD izdanje s pjesmama koje će biti izvedene na polufinalnoj i završnoj večeri festivala.

Predstavljanje albuma i najava festivala održani su u zagrebačkom Croatia Records Studiju. O nosaču zvuka govorili su kreativna direktorica Croatia Recordsa Nikolina Mazalin i glazbeni urednik Darko Dervišević, a bogati su program najavili umjetnički direktor festivala Saša Botički i direktorica TZ-a grada Požege Mirna Šimunović Svoboda. Gosti su bili Miroslav Škoro i Marko Bujanović iz Gazda.

U Zagrebu predstavljeno dvostruko festivalsko CD izdanjeZlatne žice Slavonije
Krume Ivanovski

Ovogodišnja novina je povratak polufinalne večeri, u petak, 6. rujna, s ciljem pružanja prostora mladim izvođačima i onima koji još uvijek grade karijeru. Nakon polufinala slijedi koncert Gazda. Subotu, 7. rujna, obilježit će Autorska večer Veljka Valentina Škorvage, a večer će se nastaviti koncertima Slavonskih lola i Petra Graše. Tradicionalno, treća i glavna večer je u nedjelju, 8. rujna, uz Završnu tamburašku večer Zlatnih žica Slavonije, s prijenosom u programu HRT-a od 21.20.