Gazde i Rus
PROMO
30.8.2024., 16:04
OBNOVLJENA SURADNJA

Premijera pjesme na Zlatnim žicama

Tko se ne sjeća velikih hitova Gazda "Još i danas zamiriši trešnja" i "Ja pijem da zaboravim"? Upravo njima obilježena je sjajna suradnja Gazda s jednim od najpoznatijih autora diljem regije Miroslavom Rusom i osigurala im mjesto na glazbenoj sceni i kod publike, koja traje već punih trideset godina.

- Jako sam zadovoljan što smo obnovili suradnju s Miroslavom Rusom nakon naših maestralnih hitova "Još i danas zamiriši trešnja", "Ja pijem da zaboravim", koje je napisao za nas još na početku naše karijere sredinom 1990-ih. Rus je bio u VIP dijelu dvorane na našem slavljeničkom koncertu 2023. u Domu sportova kada smo slavili našu 30. godišnjicu i mislim da se u toj nevjerojatnoj atmosferi prepune dvorane rodila obostrana želja za ponovnom suradnjom. Pjesma "Nema lijeka koji ljubav liječi" sigurno je jedna od naših najboljih pjesama, puna energije i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Mislim da je ovo veliki hit i upravo ovih dana počinjemo ju izvoditi na svim našim javnim koncertima. Uskoro ćemo objaviti i videospot, a premijera će biti 8. rujna na finalu "Zlatnih žica Slavonije" u Požegi - kaže Marko, frontmen Gazda.

Za glazbeni uradak "Nema lijeka koji ljubav liječi", čiju glazbu i tekst potpisuje Miroslav Rus, aranžman je zajedničko djelo Branka Bogunovića Pifa, Marka Bujanovića, Predraga Martinjaka i Damira Popovića. Koliko je izazovno nakon toliko vremena napisati pjesmu Gazdama, najbolje zna sam autor.

- Ponovo raditi s Gazdama poslije toliko godina za mene je veliki izazov i čast. Romantični Markuševac i njihov studio pun veselja kao i nekada, oni su nepromjenjivi. Poslije velikih zajedničkih uspjeha s "Trešnjom" i "Ja pijem da zaboravim", trebalo je opravdati novi susret nakon toliko godina. Ipak, bez izazova život bi bio pust i bilo mi je zanimljivo vidjeti na hrpi koliko još ima vatre u njihovim maestralnim tamburama, Pifovoj virtuoznoj gitari i mojim pjesmama. Poslije svega čini mi se da nećemo ni ovaj put razočarati pjesmom "Nema lijeka koji ljubav liječi" - rekao je Miroslav Rus.

Već sada neki je smatraju jednom od najboljih na ovogodišnjem festivalu Zlatne žice Slavonije 2024., a što nas očekuje u "Nema lijeka koji ljubav liječi", poslušajte i otkrijte na glazbenim platformama poput Spotify, Deezer, Tidal, Apple Music... i mnogim drugima. Ono što valja napomenuti je kako će prije samog nastupa na festivalu Gazde održati veliki samostalni koncert, u petak, 6. rujna, u samome srcu grada Požege, na Trgu Sv. Trojstva. Spomenuti koncert odlična je pozivnica da u što većem broju publika dođe na festival i uživa u premijernoj izvedbi nove pjesme "Nema lijeka koji ljubav liječi". U sljedećim danima ekipa iz Gazda snimit će i videospot.