Plesni studio Illusion predstavljao Hrvatsku i Osijek u Americi
ustupljena fotografija
27.8.2024., 14:00
PLESNI STUDIO ILLUSION U LOS ANGELESU

Natjecali se, učili od legendi i obišli ljepote zapada SAD-a

Predstavili su Hrvatsku na velikom svjetskom plesnom natjecanju World of Dance

Osječki je Plesni studio Illusion predstavio Hrvatsku u Americi na velikom svjetskom plesnom natjecanju. World of Dance globalno je natjecanje gdje sudjeluju plesne skupine iz cijelog svijeta te se održava svake godine u Los Angelesu krajem srpnja i početkom kolovoza.

Na njemu se natječu renomirani plesači sa svjetske scene. Kaycee Rice, Erica Klein, Amari Marshall, Ian Eastwood, Kyla Fajardo samo su neka od poznatih imena koja su ove godine sudjelovala na natjecanju i dijelila znanje i iskustvo uz bok plesača iz osječkog studija. Plesni studio Illusion nije se plasirao u uži krug natjecanja, ali je osvojio 76 bodova od mogućih 100, što je poprilično visok rezultat i zasigurno veliki uspjeh.

Iako je natjecanje trajalo tjedan dana, članovi plesnog studija Illusion ipak su se u SAD-u zadržali malo dulje kako bi upili čari i sve ljepote koje Los Angeles i okolica nude.

Plesni studio Illusion predstavljao Hrvatsku i Osijek u Americi
ustupljena fotografija

- Naravno, uz samo natjecanje imali smo priliku učiti od navedenih plesnih pedagoga kao i pohađati treninge koji su bili iznad svakih očekivanja. Uz sve obveze oko natjecanja otišli smo i u dvije najpoznatije plesne škole u Americi, "Millennium Dance Complex" i "Playground", na kojima su predavači najveća svjetska imena - ispričala nam je Ivana Crnković.

Legenda plesne scene Brian Friedman, nekada koreograf i plesač za Britney Spears i razne druge zvijezde poput Cher, Beyonce, Mariah Carey..., direktno je poslao videoporuku Plesnom studiju Illusion s namjerom da motivira i ostale mlade plesače iz Osijeka u nadi da će i oni nekada doći u Los Angeles i dijeliti s njim ples i plesno iskustvo.

No ima još nekih zanimljivosti koje su vidjeli. Od Venice Beacha, neizostavne poznate pješčane plaže i dugačke šetnice koja je prepuna umjetnika, koji predstavljaju svoje rukotvorine ili pak vještine i umijeća, sve do Santa Monica Piera, gdje su snimani mnogi veliki filmovi kao "Forrest Gump", "Iron Man" i gdje završava Ruta 66, najpoznatija cesta u Americi. Planinarenje do znaka Hollywood, šetnja po Beverly Hillsu te poznati Walk of Fame nešto je što Osječanke nisu propustile. Također su posjetile San Diego i njihov najpoznatiji zoološki vrt koji slovi kao jedan od najboljih u svijetu, te San Pedro, prekrasan i miran gradić koji ima brojnu hrvatsku zajednicu, koja se okuplja u tamošnjem hrvatsko-američkom domu.

Plesni studio Illusion predstavljao Hrvatsku i Osijek u Americi
ustupljena fotografija

- Knott's Berry Farm, Universal Studios, Hollywood Bowl, Hollywood Pantages Theatre, Sequoia Park, Las Vegas, samo su neka od mjesta koja smo posjetili i koja se jednostavno ne mogu opisati riječima, već ih se treba doživjeti jer su doista čarobna. Sve u svemu, odlazak u Ameriku i sudjelovanje i dijeljenje te ljubavi prema plesu s ljudima iz cijeloga svijeta je iskustvo koje se ne zaboravlja nikada i koje zasigurno ostavlja veliki utjecaj na osobu i razvoj samog plesača kao takvog. Mi smo preponosni što smo prvi imali priliku otići tu stepenicu više i predstaviti naš grad i državu te doista briljirati. Jako je veliki pressing bio na nas, jer je to poprilično velika stvar i nije nam bilo svejedno, ali smo se potrudili svim silama i uspjeli ostvariti maksimalan rezultat. Nadamo se da će ova naša priča motivirati i potaknuti nove generacije da se doista vjerom u sebe i svakodnevnim radom mogu postići jako veliki rezultati. Upisi u plesni studio su u tijeku, tako da i stvaramo prilike novim generacijama. Na njima je samo da dođu, budu radišni i nikad se ne zna gdje će dospjeti. Samo nebo je granica. Čekamo vas! - poručuju iz Studija Illusion. n