Fanovi odali počast Delonu
YOUTUBE
25.8.2024., 17:32
PREMA NJEGOVIM ŽELJAMA

Glumac Alain Delon pokopan u tajnosti

Legendarni glumac Alain Delon pokopan je u subotu u Douchyju, a unatoč želji da bude pokopan u tajnosti, velik broj fanova i novinara okupio se ispred njegova imanja. Obitelj je inzistirala na tome da je glumac želio da se njegov pogreb održi u najstrožoj privatnosti, samo s članovima obitelji i odabranom grupom prijatelja. Na imanju poznatom kao La Brulerie, nedaleko od sela Douchy u Loiretu, većina pozvanih gostiju stigla je u crnim luksuznim terencima sa zatamnjenim staklima.

Nekoliko sati prije početka ceremonije lokalna policija i žandari zatvorili su glavnu cestu. Ljudima koji su bili na pogrebu, rečeno je da odlože svoje mobitele tijekom pokopa kako ne bi bilo fotografija. Čak je zabranjeno korištenje dronovima. Ministrica kulture Rachida Dati bila je među ožalošćenima, kao i Paul Belmondo, sin Delonova velikog prijatelja i glumca Jean-Paula Belmonda, te glumac Vincent Lindon, koji je održao govor.

Međutim, fanovi i novinari okupili su se ispred ograde njegove kuće na selu kako bi iskazali poštovanje glumcu. Ispred ograde Delonova imanja fanovi su ostavili cvijeće i predmete poput fotografija i crteža s njegovim likom. Više od stotinu fanova prošetalo je do sela kako bi se upisalo u knjigu žalosti postavljenu u blizini njegova doma.

Delon je pokopan u kapelici koju je sagradio na imanju La Brulerie, čiji je vlasnik bio još od 1970-ih. Kapelica se nalazi na groblju na imanju od gotovo 120 hektara.