Hauser na Lošinju
PROMO
21.8.2024., 15:14
SLAVNI VIOLONČELIST PROMOVIRA TURIZAM

Hauserov videospot “Secret Garden” sniman je na Lošinju

Mali Lošinj dobio je novi promotivni spot, a ovaj put vizure omiljenog ljetovališta glazbenim je nastupom upotpunio hrvatski violončelist Stjepan Hauser. Spot je sniman u suradnji s Turističkom zajednicom grada Malog Lošinja, Losinj Hotels & Villas, Turističkom zajednicom Kvarnera i Hrvatskom turističkom zajednicom, a režirao ga je Cresanin Luka Sepčić. Direktor Turističke zajednice grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković ističe kako su ponosni na suradnju sa svjetski poznatim violončelistom.

- Ovaj spot prikazuje ljepote Lošinja te poziva sve ljubitelje prirode, glazbe i jedinstvenih doživljaja da osobno istraže i otkriju sve što naš otok nudi. Lošinj je mjesto koje se mora doživjeti, a mi smo ovdje da vam omogućimo da svaki trenutak proveden na našem otoku bude nezaboravan - kaže Cvitković.

Novi promotivni spot premijerno je prikazan na ovogodišnjem, jubilarnom, 30. izdanju Sarajevskog filmskog festivala na ceremoniji dodjele nagrada "Srce Sarajeva", čiji su partneri Turistička zajednica grada Malog Lošinja, Turistička zajednica Kvarnera i Lošinj Hotels&Villas, a na kojoj su svoje kulinarsko umijeće predstavila i dva chefa s Kvarnera, Deni Srdoč, vlasnik restorana Nebo i Hidden Wine Bistro u Rijeci, te Michael Gollenz, chef restorana Alfred Keller u Boutique Hotelu Alhambra u Malom Lošinju.

Spot je sniman na nekim od najljepših lošinjskih lokacija, a Hauser je osim Velog Lošinja, malog slikovitog mjesta smještenog na jugu otoka Lošinja, svoje violončelo ponio i na Bijelu plažu te svjetionik Bik, podignut na betonskom bloku usred morske pučine između Lošinja i Raba. Plovili su i tradicionalnom gajetom i logerom Nerezincem, velikim predstavnicima bogate pomorske prošlosti otoka Lošinja. Upravo na tom tradicionalnom, obnovljenom jedrenjaku i u interpretacijskom plovidbenom centru pomorske baštine otoka snimljen je predivan zalazak.

Prošetali su te zasvirali u najstarijem mjestu na otoku, antičkom gradu i muzeju na otvorenom, Osoru, koji spaja otoke Lošinj i Cres. Planinario je Hauser i na najviši vrh planine Lošinja - poznatu Osoršćicu, kako bi snimio kadar izlaska sunca ponad Lošinja i najljepši pogled na arhipelag. Nakon susreta sa skulpturom ADDIO, posvećenom ženama lošinjskih pomoraca, inače pozicioniranom u jednoj od najljepših lošinjskih uvala, uvali Čikat, spot završava jednim od najfascinantnijih zalazaka sunca na Jadranu - PRE Tematskim vidikovcem Providenca.

- U spotu se prikazuju i lošinjske vile te visokokategorizirani smještajni objekti hotelijera Losinj Hotels & Villas smješteni u Malom i Velom Lošinju; Boutique Hotel Alhambra, Hotel Bellevue i Vitality Hotel Punta. Trenutno Hauser na svojim društvenim mrežama bilježi nekoliko milijuna pratitelja s više od četiri milijarde prikaza, što i nije čudno s obzirom na njegov osebujan stil. Riječ je svakako o jednom od najpoznatijih hrvatskih glazbenika u svijetu - zaključuju iz TZ-a grada Malog Lošinja.