Trump lažirao fotke podrške Taylor
x
20.8.2024., 18:26
Lažirao podršku

Trump objavio fotografiju lažne potpore Taylor Swift

Donald Trump, koji je nedavno lažno optuživao demokratsku kandidatkinju za predsjednicu Kamalu Harris za upotrebu umjetne inteligencije za stvaranje “nepostojećih masa” na njezinim javnim nastupima, sada je, čini se, prigrlio UI za širenje vlastite lažne propagande, ovaj put dijeleći na svojim društvenim mrežama očito lažirane fotografije koje prikazuju obožavateljice Taylor Swift u majicama kojima podržavaju njega, nakon što mu se prednost u anketama potpuno istopila otkako je Harris zamijenila aktualnog predsjednika Joea Bidena u utrci za Bijelu kuću.

"Prihvaćam"

Trump je na svome profilu na društvenoj mreži Truth Social objavio lažnu sliku superzvijezde Taylor Swift kako poziva ljude da glasaju za njega na izborima u studenom. Republikanski kandidat na toj društvenoj platformi objavio je fotografiju Taylor Swift, odjevenu u crveno, bijelo i plavo, s natpisom "Taylor Swift želi da glasate za Donalda Trumpa." "Prihvaćam!" napisao je Trump.

Swift nije javno poduprla nijednog kandidata u utrci za izbore 2024. godine, no u prošlosti je podupirala demokrate. Godine 2020. pjevačica je poduprla Joea Bidena i njegovu potpredsjednicu Kamalu Harris.

Fotografije su objavljene na nekoliko popularnih desničarskih računa na X-u, uključujući jedan koji je pomiješao lažirane slike sa stvarnom slikom plavuše u majici “Swifties For Trump” na skupu.