tam i Miach

tam i Miach

promo
19.8.2024., 07:00
TAM I MIACH SNIMILE SPOT

Pjesma Vanilla Sky je ljetna vožnja uz more u sumrak

Produkciju potpisuju najtraženiji i najslušaniji regionalni producenti Lockroom i Mirda

Jedna od najuspješnijih regionalnih pop i R&B umjetnica, tam, nedavno je objavila eteričan ljetni singl "Vanilla Sky", novu himnu manifestiranja, u kojoj joj se pridružila Miach, jedno od najvećih hrvatskih imena u pop glazbi nove generacije. Produkciju pjesme potpisuju trenutačno najtraženiji i najslušaniji regionalni producenti Lockroom i Mirda.

- Ova pjesma je ljetna vožnja uz more u sumrak s otvorenim krovom. Prvi put kad sam čula beat znala sam da moram napisati ljetni singl. Već neko vrijeme želim surađivati s Miach i imalo mi je smisla da to bude ova pjesma. Srećom, i ona je isto mislila i napisala prelijepe stihove te mi pomogla da zaokružim atmosferu pjesme svojim predivnim vokalom. Ono što želim ovom pjesmom je da slušatelji uživaju u lakoći postojanja tijekom ljeta, ali i kad ljeto prođe. U tom smislu je kao rođena sestra pjesmi "Žad". Beat je započeo Mirda koji je također producent pjesme "pogana", a svoj raskošan talent nam je posudio i Lockroom, izjavila je tam, dok je Miach dodala:

- Već duže vrijeme sam htjela ostvariti suradnju s tam, pa sam bila jako sretna kad mi se javila s idejom. Pjesma koju mi je poslala odmah mi se svidjela i na daljinu smo surađivale dok nije jedan dan došla u Zagreb pa smo ona, Lockroom i ja pjesmu zajedno završili u studiju. Pjesma je stvorena za ljetne dane i dobru atmosferu, pa se nadam da će se ljudima svidjeti isto koliko i nama.

Zajednički singl dvije mlade umjetnice izvest će uživo na zajedničkom koncertu koji će održati 6. rujna u beogradskoj Barutani gdje će im se pridružiti i kantautorica Jymenik s kojom tam već ima ljetni hit "mila".

Tam i Miach za pjesmu "Vanilla Sky" nedavno su snimale spot u Rijeci i Opatiji, a tom smo im prigodom postavili i nekoliko pitanja vezanih uz njihovu suradnju i ljetne aktivnosti.

Kažete da je vaša pjesma "Vanilla Sky" stvorena za ljetne dane; jeste li zato spot za nju odlučili snimati na moru?

TAM: Jesmo, mada se ne vidi nešto mnogo u spotu, vjerujte nam, tu je. Gledala sam razne lokacije blizu Beograda, ali ništa mi nije imalo ni približnu energiju pjesme kao Hrvatsko primorje.

MIACH: Da! Mislile smo da spot za ovu pjesmu ne bi bio potpun bez mora, tako da smo se za to i odlučile.

Kako je proteklo snimanje u Rijeci i Opatiji?

TAM: Proteklo je divno, malo smo imali naporan i uzak raspored, ali sve smo stigli i zadovoljni smo rezultatom.

MIACH: Super, raspored je bio lud, ali čim je ekipa, super ništa nije problem.

Jeste li stigle malo se okupati, osunčati?

TAM: Dio ekipe koji je došao sa mnom iz Beograda i Novog Sada je produžio ostanak za dan i pol nakon snimanja, tako da smo ostali u Rijeci i stigli uživati u moru!

MIACH: Ja, nažalost, nisam, morala sam žuriti natrag u Zagreb zbog drugih obaveza, ali ljeto još traje pa ću sigurno barem još jednom iskoristiti ljetne dane na plaži.

Kako inače provodite ljeto, je li vam radno?

TAM: Prilično radno jer spremam album i druge projekte, ali stignem se i lijepo provesti i otputovati po nekoliko dana ili otići na kratak izlet.

MIACH: Meni je ljeto već zadnje dvije godine uvijek radno. Ili sam na gažama ili u studiju radim na novim pjesmama, ali ja volim rad pa mi to nije problem.

Jeste li već imale "službeni godišnji" ili vas to razdoblje tek očekuje?

TAM: Nisam uspjela odmoriti se na neko duže vrijeme, ali ukradem nekoliko dana tu i tamo. Možda se dogodi u drugoj polovini rujna!

MIACH: Ja sam svoj godišnji već iskoristila, sada je u rasporedu samo rad do kraja ljeta.