18, August, 2021, Belgrade - First day of music festival Beer fest held on embouchure. Bijelo dugme - Goran Bregovic and Mladen Vojicic - Tifa. Photo: Matija Stanisavljevic/ATAImages"n"n18, avgust, 2021, Beograd - Prvi dan muzickog festivala Beer fest na Uscu.. Photo: Matija Stanisavljevic/ATAImages
Matija Stanisavljevic/ATAImages
19.8.2024., 14:40
50 GODINA STVARALAŠTVA

Bijelo Dugme u studenom dolazi u dvoranu Gradski vrt

Bijelo dugme slavi 50 godina turnejom koja u Hrvatskoj kreće u nedjelju, 25. kolovoza, u antičkom kamenolomu Cave Romane u Vinkuranu pored Pule, ulaznice za koncert su rasprodane, a najavljen je novi datum na hrvatskom dijelu turneje - 29. studenoga u dvorani Gradski vrt u Osijeku.

Bijelo dugme na oduševljenje brojnih generacija obožavatelja ponovno nastupa nakon skoro 20 godina od posljednjih koncerata, koje su održali 2005. u Zagrebu, Sarajevu i Beogradu pred više od 200.000 gledatelja. Dugoočekivanom turnejom nazvanom "Doživjeti stotu", Bijelo dugme proslavit će 50 godina, a slavlje je krenulo 11. svibnja u Sarajevu, gdje je sve i počelo 1974. godine, kada je Goran Bregović oformio legendarni bend. 

Prvi koncert u Hrvatskoj na turneji “Doživjeti stotu” održat će se u ambijentu starorimskog kamenoloma Cave Romane, jedinstvenoj pozornici na otvorenom, okruženoj 40 metara visokim kamenim liticama, smještenoj u srcu najstarijeg istarskog kamenoloma.  Organizator koncerta je Virido S.A. Pula.

Na pozornici Cave Romane publika će moći uživati u svirci postave Bijelog dugmeta koju čine Goran Bregović na gitari, Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa kao vokali, Điđi Jankelić na bubnjevima i Zoran Redžić na basu. Budući da klavijaturisti Vlado Pravdić i Lazar Ristovski više nisu među živima, na klavijaturama će biti dugogodišnji Bregovićev suradnik i multiinstrumentalist Ogi Radivojević.