Jelena Rozga u Novoj Gradišci 2024.
plusportal
18.8.2024., 13:03
TREĆA VEČER NOVOGRADIŠKOG LJETA

Nastupili Jelena Rozga i Saša Matić

Treći večer 28. Novogradiškog glazbenog ljeta obilježili su koncerti velikih regionalnih zvijezda, Jelena Rozga i Saša Matić, zbog kojih se u Slavoniju potegnulo iz svih dijelova Hrvatske, pa i izvan nje. I ta je večer pokazala kako je recept uspjeha najvećeg ljetnog open air događanja na kontinentu i sve ono što se događa iza kulisa manifestacije, a grad pretvori u veliku pozornicu na otvorenom. Ove se godine na Novogradiško glazbeno ljeto stiglo čak i iz Vijentama, Indije, ali i puno bližih Iloka, Novske ili Gradiške preko Save.

Zahvaljujući pratećem sajmu eno-gastro proizvoda i suvenira, gradski je park, uz središnju pozornicu, sve tri večeri bio najtraženije mjesto, velika šetališna zona, mjesto kupovine i cjenkanja, susreta i druženja, na kom ste se, jednostavno, morali zaustaviti- zbog čašice razgovora, ića i pića ili kratkog odmora. S pozicioniranjem manifestacije i njenim izlaskom iz lokalnih okvira i sajam je značajno narastao, okupivši,ove godine, više od 70 izlagača koji su, slijedom dobrog glasa koji se daleko čuje, stigli u Novu Gradišku ponuditi manje i više poznate proizvode, one domaće ali i one ponešto egzotičnije, poput vijetnamskih šešira i mirisnih štapića, ali i proizvoda s marihunanom, iločkog OPG-a.

Urban, Novogradiško ljeto 2024.
NOVOGRADIŠKO LJETO

Damir Urban oduševio publiku

Uz dobar spoj tradicije i modernog, Novogradiško glazbeno ljeto ove je godine, zahvaljujući atraktivnim štulašima i žonglerima koje ste mogli sresti u šetnji parkom, poprimilo i urbanu notu, ali i bilo kao stvoreno za one najmlađe, zahvaljujući brojnim edukativno-kreativnim radionicama. Oni mali i nešto malo veći, glazbeno nadareni, imali su priliku i predstaviti se publici na još jednom tradicionalnom festivalu "Djeca pjevaju hitove", koji je službeno otvorio treću večer. Za središnji dio subotnjeg programa, publiku je zagrijao Matej Predojević Petrić zajedno s polaznicima svog masterclassa, a potom pozornicu prepustio zvijezdama večeri, Jeleni Rozgi i Saši Matiću, koji su, prije par godina, snimili i duet. Publika je s njima u glas pjevala do ranih jutarnjih sati. Posljednjeg dana manifestacije na programu je bio koncert Frajli.