Urban, Novogradiško ljeto 2024.
youtube
16.8.2024., 15:32
NOVOGRADIŠKO LJETO

Damir Urban oduševio publiku

Dvadeset i osmi put u Novoj je Gradišci 15. kolovoza počelo Novogradiško glazbeno ljeto. Riječ je o manifestaciji koja je u protekla tri desetljeća postala poznata kao najveći hrvatski glazbeni festival koji se tijekom četiri dana održava pod vedrim nebom. Za sve posjetitelje - potpuno besplatno, ali na vrhunskoj razini (i organizacijski i u izboru izvođača).

Otvorena je, tradicionalno, u četvrtak, i to rokerskom večeri. Nastupili su Rockeri, Valentino, Vatra, Urban&4 i Grše. Svi su mislili da mlađi tek strpljivo čekaju izvedbe potonjeg, koji posljednjih godina obara sve rekorde slušanosti, sudjelujući u stvaranju novog glazbenog žanra, po kojemu će se pamtiti tekuće godine, no Urbanov je repertoar oduševio i njih, pa mu s pozornice nisu dali sve do 1.20. Pametno složen program utjecao je na popunjenost srca Gradiške do ranih jutarnjih sati. Publika ni nakon dva sata ujutro nije dala naslutiti da je dovoljno.

Dugo već četvrtak, kao prva večer Novogradiškog glazbenog ljeta, nije imao takvu posjećenost, pa je teško i procijeniti što će se dogoditi u subotu - inače najjaču i najposjećeniju večer Ljeta. Čini se, ipak, kako će prošlogodišnji rekord u broju posjetitelja u 2024. godini biti oboren. Smještajni su kapaciteti u Novoj Gradišci odavno popunjeni, što znači da je publika stigla (i) izdaleka. No zovemo je "novogradiškom" jer je jedinstvena i posebna - po tomu koliko cijeni svaku izvedbu i koliko je zahvalna za nju. U ovom se slavonskom gradiću, uistinu, svaki izvođač može osjećati dobro.

Da se za Novogradiško glazbeno ljeto već nadaleko zna i čuje, potvrdio je i jedinstveni Urban.
- Ljudi vam vjeruju da ćete izabrati najbolje i zato ne pitaju tko nastupa. Znaju da ćete uvijek dobro izabrati. Nije to mala stvar - kazao je. Na pitanje što bi poručio mladim glazbenicima, ali i onima koji dodjeljuju glazbene nagrade, iskreno je kazao:
- Da više slušaju glazbu, a ne sude o njoj prema tomu kako izgleda ili kako se odijeva onaj tko je izvodi.