VLADIMIR GRGURIĆ
13.8.2024., 09:16
Muška pjevačka skupina

Crkvari snimili spotove za dvije pjesme, premijera u rujnu

Snimali smo i na turističkim lokacijama Orahovice, da bismo promovirali svoj grad

Nakon gotovo četiri mjeseca od početka provedbe projekta Muška pjevačka skupina KUD-a Crkvari ima gotove spotove za dvije nove pjesme.

Sve je počelo još prije godinu i pol dana, kada je voditelj pjevačke skupine, profesor Viktor Čelant, dogovorio suradnju sa svojim prijateljem Vladom Mejdancem, poznatim autorom stihova za tamburaške pjesme, iz koje su nastali stihovi za pjesme ''Slavonija kad se budi'' i ''Ne čuju se više tamburaši":

- S Vladom Mejdancem godinama sam prijatelj i kad je on vidio i čuo crkvaračke pjevače, jako su mu se svidjeli te sam ga zamolio da nešto napiše za njih. Stihove za obje pjesme vrlo je brzo i rado napisao te ih odlučio pokloniti KUD-u Crkvari, a s obzirom na naše prijateljstvo i njegov lijepi čin, i ja sam obje uglazbio i poklonio - kaže profesor Viktor Čelant.

VLADIMIR GRGURIĆ

Vlado Mejdanac je na premijeri pjesama u lipnju, na koncertu KUD-ova u sklopu 56. Orahovačkog proljeća, u svom obraćanju publici bio vrlo emotivan i rekao kako mu je posebno drago što je ta suradnja ostvarena.

- Ovo su sjajni dečki, jako lijepo pjevaju, onako iskreno slavonski, i odmah kad sam ih čuo, rekao sam kako ću nešto za njih napisati i pokloniti im pjesme. Dogovorio sam se s prijateljem Viktorom da on to uglazbi i tako je krenulo. Danas sam jako sretan što su pjesme gotove i moram priznati da sam oduševljen izvedbom i glazbom, a, kako čujem, uskoro će i spotovi, pa i to jedva čekam vidjeti - rekao je Mejdanac.

Nakon premijere pjesama počela je priča oko snimanja spotova, za što je ponajviše zaslužan alfa i omega skupine Stanko Jović.

- Moram prije svega zahvaliti mom prijatelju Željku Nikolinu, u čijem smo studiju snimili ove dvije pjesme i koji je, kao i uvijek, odradio vrhunski aranžman. Kad je sve to skupa bilo gotovo i premijerno uživo izvedeno, pala je ideja da snimimo spotove jer su pjesme prekrasne i tekstualno i glazbeno, pa bi bila velika šteta ne odraditi i taj dio - kaže Jović.

Snimanje u CrkvarimaSNIMIO: VLADIMIR GRGURIĆ
VLADIMIR GRGURIĆ

Slijedile su prijave za projekte udruga Grada Orahovice i Virovitičko-podravske županije, koje su i odobrene.

- Nestrpljivo smo čekali rezultate projekata i kada smo dobili odobrenja, odmah smo krenuli u dogovore za snimanje. Vrlo brzo smo se dogovorili s dečkima iz Virovitice, ekipom obrta Dissolve Agency, i ova je sjajna priča nastavljena - kaže Jović.

Mihael Puljić, vlasnik navedenog obrta, kaže kako nisu ni trenutka dvojiili kada su dobili ponudi iz KUD-a Crkvari.

- S obzirom na to da smo kolega Mario Čordašev i ja puno radili s dečkima iz KUD-a i Muške pjevačke skupine za Plavu TV, dobro smo ih upoznali i vidjeli kako je to jedna sjajna, vesela i ljudski predivna ekipa i baš nam je bio izazov ovo odraditi s njima. Puno nam je pomogao kolega novinar Vladimir Grgurić, koji nas je uputio u sve ovo i koji je i autor scenarija za jednu od pjesama. Vrlo brzo je sve dogovoreno i u dva dana smo odradili i snimanje. Mi smo oduševljeni cijelom pričom, a nakon što smo zgotovili spotove, bili smo presretni što se Skupini i svidjelo - kaže Puljić.

Snimanje u CrkvarimaSNIMIO: VLADIMIR GRGURIĆ
VLADIMIR GRGURIĆ

Spotovi su dakle završeni, izgledaju sjajno i daju baš onaj istinski slavonski štih te pokazuju njezino veliko srce, a, kako je najavljeno, svečana i velika premijera bit će u rujnu, što potvrđuje i predsjednik KUD-a Crkvari Ivica Podboj.

- Prvotna želja bila je da premijeru pripremimo 10. ili 11. kolovoza, u sklopu blagdana zaštitnika našeg mjesta, svetoga Lovre, Dana mjesnog odbora i manifestacije ''Stara jela za novo doba", no ipak smo se odlučili da to bude samostalna priredba jer ova priča to i zaslužuje. Tako ćemo u rujnu uz pomoć Grada Orahovice održati svečanu premijeru, na koju ćemo pozvati sve koji su bili uključeni u ovaj projekt i koji su pomogli u njegovoj realizaciji. Od srca hvala Gradu i Županiji na velikoj pomoći jer bez toga svega ovoga ne bi ni bilo. Spotove smo snimali i na turističkim lokacijama Orahovice, kako bismo i na taj način promovirali svoj grad i naše malo selo. Točan datum promocije objavit ćemo vrlo brzo – zaključio je Podboj.