ORAHOVICA-SRPANJ 2021. - Željko Bebek ponovno će pjevati OrahovčanimaSNIMIO: VLADIMIR GRGURIĆ
VLADIMIR GRGURIĆ
11.8.2024., 14:48
BIJELO DUGME I DALJE NA VRHU

Najprodavanije je izdanje opet “Bitanga i princeza”

Ploča "Bitanga i princeza (mix 2024.)" grupe Bijelo dugme (Croatia Records) i dalje je najprodavanije izdanje u Hrvatskoj, ostvarivši svoj treći broj jedan na Top-listi prodaje.

Album "Krv i znoj" grupe Alergija (PDV Records) našao se na drugom mjestu, a na trećoj poziciji je ploča "Prati moje stare tragove" Divljih jagoda (Croatia Records). U ovotjednom Top 5 našli su se i albumi "Okus ljubavi" grupe Vigor (Croatia Records/Campus) na četvrtom i "Mirišu jabuke" grupe Crvena jabuka (Croatia Records) na petom mjestu.

Ovotjednim rezultatom "Bitanga i princeza (mix 2024.)" postalo je četvrto izdanje s tri ili više tjedana na prvom mjestu ove godine. Osim LP-a "Bitanga i princeza (mix 2024.)" tri ili više tjedana na vodećoj poziciji provele su i ploče "Indexi" (Indexi, Croatia Records, sedam tjedana), "Za šaku ljubavi" (Mladen Grdović, Croatia Records, četiri tjedna) i "Totalno drukčiji od drugih" (Vještice, Croatia Records, tri tjedna). Istodobno, album "Bitanga i princeza (mix 2024.)" prvi je od LP-ja "Indexi" koji je ove godine spojio tri uzastopna tjedna na broju jedan.

Ovoga tjedna lista bilježi devet promjena. Najviši novi ulaz ostvarila je grupa Alergija s LP-jem "Krv i znoj" na drugoj poziciji. To je prvo pojavljivanje benda Alergija na Top-listi prodaje, a ulaz njihova albuma prvi je ulaz nekog punk-izdanja u posljednja tri tjedna (Prljavo kazalište s "Televizori"). Riječ je o prvom studijskom izdanju sastava Alergija nakon 14 godina, a objavom fizičkih primjeraka obilježeno je 30 godina zajedničkog rada.

- Zahvalili bismo svima koji su nas podržavali sve ove godine, a posebno posljednjih godinu dana! Bez sve te podrške ovo sto smo napravili u protekloj godini bilo bi teško moguće i stoga vam za 30. rođendan poklanjamo ovaj novi album, a uskoro se vidimo i po svirkama! - poručili su članovi grupe Alergija.

TALKING HEADS PRVI NA STRANOJ LISTI

Live album “Stop Making Sense” grupe Talking Heads (Rhino Entertainment/Warner Music/Dancing Bear) došao je na vrh liste najprodavanijih stranih izdanja nakon gotovo godinu dana. Time je postao prvi studijski naslov od “Untitled” Leda Zeppelina (Atlantic/Warner Music/Dancing Bear, 75 tjedana) koji je došao na broj jedan inozemne Top-liste prodaje više od 45 tjedana od posljednjeg boravka na vodećoj poziciji. EP “ATE” grupe Stray Kids popeo se na drugo mjesto, a na broju tri je ploča “Californication” Red Hot Chili Peppersa. Dosadašnji predvodnik, album “Brat” (Charli XCX), nalazi se na četvrtoj poziciji, a među pet najprodavanijih je i kompilacija “Hali Gali #2 (Pop Depresija)”.

Među 40 najprodavanijih svoje mjesto našla je ploča "Rewind, Play, Repeat" grupe One Dread (PDV Records) na 16. mjestu. To je prvi reggae-album koji je kao novitet ušao na domaću Top-listu prodaje ove godine. Istodobno omogućio je sastavu One Dread prvi ulaz u društvo najprodavanijih. Riječ je o prvom izdanju grupe One Dread od početka zajedničkog glazbenog i diskografskog djelovanja. Na njemu je osam snimaka, od kojih su tri objavljena kao samostalni singlovi.