08.08.2024., Zagreb - Pripreme za koncert Eda Sheerana na Hipodromu. Photo: Mia Slafhauzer/PIXSELL
PIXSELL
9.8.2024., 17:28
KONCERT EDA SHEERANA

Zagreb pod jakim mjerama sigurnosti, dio ulica zatvoren

Iz grada su najavili posebnu regulaciju prometa oko Hipodroma, koja će trajati sve do nedjelje

U subotu, 10. kolovoza, velika svjetska pjevačka zvijezda Ed Sheeran održat će svoj prvi koncert u Zagrebu. Na Hipodromu će održati jedan od dosad najvećih koncerata u Hrvatskoj, na kojem će se okupiti 80.000 obožavatelja.

Zbog spektakla u tom dijelu grada očekuju se gužve, a posebna prometna regulacija počela je već u petak, dan prije koncerta. HRT-ov reporter Adrian Vucić istaknuo je u podnevnom Dnevniku kako se zatvaraju gotovo sve ceste koje vode prema Hipodromu. Marko Velzek, zamjenik pročelnika u Gradskom ured za mjesnu samoupravu, promet, civilnu zaštitu i sigurnost, naglasio je kako će ZET pojačati svoje linije.

- Tramvaji će voziti češće, uvedena je još dodatna autobusna linija 607, koja ide od Savske do naselja Sopot. Tramvaji će pojačano voziti po Aveniji Dubrovnik te Vukovarskoj - poručio je.

Iz Grada Zagreba najavili su posebnu regulaciju prometa oko zagrebačkog hipodroma, koja će trajati sve do nedjelje ujutro. Jedna od najprometnijih gradskih ulica, Avenija Većeslava Holjevca, povremeno će biti potpuno zatvorena za sav promet, i to od Slavonske avenije preko Mosta slobode do Avenije Dubrovnik. Građanima se preporučuju alternativni pravci i prelazak preko druga dva savska mosta, a svim se posjetiteljima koncerta preporučuje korištenje javnog prijevoza za dolazak na Hipodrom iz svih dijelova grada.

AUTOBUSNI PRIJEVOZ

Na koncertu se očekuje veliki broj posjetitelja te će zbog sigurnosnih i organizacijskih razloga biti uspostavljena privremena prometna regulacija i za javni prijevoz. Za autobuse ZET-a omogućit će se ograničen pristup po Antalovoj ulici, odnosno po Servisnoj cesti uz istočnu ogradu Zagrebačkog velesajma s pristupom iz Avenije Dubrovnik, osim u vremenu potpune zabrane od subote od 12 sati do nedjelje do 1 sat, a prema procjeni policije i duže.

Nakon što je spriječen teroristički napad planiran za koncert Taylor Swift u Beču, zbog čega je ona morala odustati od sva tri termina svoje turneje u glavnom gradu Austrije, na nogama su i hrvatske sigurnosne službe koje se pripremaju za koncert Eda Sheerana u Zagrebu. Dnevnik Nove TV doznaje da redari već čuvaju prilaze zagrebačkog hipodroma, na koji stiže Sheeran. Ulaz je ondje zbog priprema strogo zabranjen. Zbog napada koji je spriječen u Beču pojačat će se i razina sigurnosti prije zagrebačkog koncerta, potvrđuju iz SOA-e Dnevniku Nove TV. Probleme i incidente ne želi ni policija. Spremni su, ali javno ne otkrivaju broj ljudi koji će raditi na osiguranju. Policija stiže i s posebno obučenim timom koji je zadužen za pronalaženje eksploziva, pa će se cijelo područje i detaljno pretražiti. Vatrogasci su već obišli teren bez publike, a na koncertu će dežurati s vozilima za gašenje i patroliranje.

- Imamo i više od stotinu aparata za gašenje na samoj lokaciji, koja je jedan mali grad. Zapravo ne mali, nego pravi grad - rekao je zapovjednik JVP-a Zagreb Siniša Jembrih.

Od ceste, prometnice, hitne pomoći, sigurnosnih elemenata – u tijeku je doista vrlo opširna organizacija.

- Hrvatski sektor sigurnosti bezbroj je puta do sada pokazao svoje znanje i umijeće da skupove najviše razine osigurava i dovede do kraja na visokoj sigurnosnoj razini, a vjerujem da će tako i biti - napomenuo je stručnjak za sigurnost Bono Marjanović. Ulaz na koncert otvara se već u 16 sati.