Igor Delač 2024.
PROMO
7.8.2024., 07:57
HR TOP 40: NOVI POREDAK

Delač na drugom mjestu, odmah iza hita Baby Lasagne

Najviši novi ulaz ostvario je Kiki Rahimovski s novom snimkom “Samo ljubav” na 7. mjestu

Singl "and I" Baby Lasagne i dalje je najemitiraniji naslov u domaćem radijskom eteru, ostavši četvrti tjedan na vrhu liste HR Top 40. Snimka "Svaki dan dobar dan" Igora Delača popela se na drugu poziciju, ana broju tri nalazimo duet "Dan po dan" Vanne i Sergeja. Gršina pjesma "Forza" boravi na četvrtom mjestu, a krug pet najemitiranijih zaključuje singl "Lavica" Jelene Rozge.

S ovotjednim rezultatom "and I" postala je treća pjesma s četiri ili više tjedana na broju jedan liste HR Top 40 u 2024. Osim nje, na vodećem su mjestu duže od četiri tjedna boravili singlovi "Rim tim tagi dim" (Baby Lasagna, 11 tjedana) i "Slatke suze gorka ljubav" (Vatra, sedam tjedana). Istodobno, Baby Lasagna i dalje je prvi izvođač u posljednjih osam mjeseci koji je s dvije različite pjesme predvodio HR Top 40 minimalno četiri tjedna. Prije njega to su ostvarili Parni valjak i Igor Drvenkar s "Moja glava, moja pravila" i "Sad kad znaš". Osim najemitiranijeg naslova Baby Lasagna ima i najizdržljiviji singl – "Rim tim tagi dim", koji je u 29. tjednu mjerenja emitiranja.

Ovoga tjedna lista bilježi četiri promjene, od čega su tri noviteta. Najviši novi ulaz ostvario je Kiki Rahimovski sa snimkom "Samo ljubav" na sedmom mjestu. To je prvi put da Kiki Rahimovski ima najviši novitet liste najemitiranijih od 8. svibnja 2023., kada je među 40 debitirala balada "Suze nebeske". Riječ je o prvom boravku Kikija Rahimovskog u rezultatima mjerenja emitiranja nakon četiri mjeseca i pjesme "Što je život bez tebe". Istodobno, singl "Samo ljubav" ukupno je četvrto izdanje Rahimovskog na HR Top 40 od 2021., kad se prvi put našao u suradnji s Tonyjem Cetinskim ("Zapjevaj, sloboda je!").

Igor Delač 2024.
PROMO

Na 25. mjestu našao se duet Sandija Cenova i Maje Šuput "Opasna kombinacija". Time se Maja Šuput našla među najemitiranijima nakon gotovo tri godine, kada je na HR Top 40 ušla pjesma "Ženo draga". S druge strane, Sandi drugi put ulazi na listu u suradnji s izvođačicom. Prije gotovo devet mjeseci našao se u rezultatima mjerenja emitiranja u duetu s Hanom Mašić ("Ma boli me za sve").

- Kad sam prvi put čuo pjesmu "Opasna kombinacija", dogodila mi se ona poznata kemija u obliku trzanja veselih nožica, koje same od sebe love ritam. Nakon samo nekoliko minuta shvatio sam da je pjesma idealna za duet i istog trena pomislio na Maju. Rekao sam Miri Buljanu da želim Maju i nikog drugog, ako neće Maja, otpjevat ću je sam. Hvala Bogu, Maja je odmah pristala i eto nam ljetnog veselja uz opasnu kombinaciju - kaže Sandi.

U društvo najemitiranijih ušao je još jedan duet - snimka "Mangio pasta (Fallo da solo/yem)", koju izvode Peki i Grše (40.). I dok je to Pekiju debitantski ulaza, Grše se ovoga tjedna našao među četiri izvođača s dvije pjesme na HR Top 40. Osim njega, dva singla među 40 imaju Baby Lasagna ("and I" i "Rim tim tagi dim"), Nina Badrić ("#onokad" na 6. i "Kako si" na 20.) i Hiljson Mandela ("7 ujutro" na 12. i "Ankaran x Biba" na 37.).

Najveći skok ovoga tjedna ostvarila je Natali Dizdar. Njezina pjesma "Dobro je sve" skočila je za ukupno 15 mjesta, točnije, s 36. mjesta na broj 21. Prema podatcima slušanosti po regijama, singl "and I" predvodi svih šest regija – Dalmaciju, Grad Zagreb, Istru i Kvarner, Slavoniju, središnja Hrvatsku i Zagorje.

Pjesme s liste možete poslušati preko poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple Music, Deezer i Spotify.