05.06.2017. Zagreb- Goran Visnjic. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
PIXSELL/Boris Ščitar
7.8.2024., 17:04
U ŠIBENIKU 8. KOLOVOZA

Croatian International Film Festival

U Šibeniku 8. kolovoza počinje prvi Croatian International Film Festival. Trajat će tri dana, a bit će prikazano gotovo 60 svjetskih filmova. Riječ je o ambicioznom projektu koji je pokrenula Ella Mische, glumica i redateljica trogirskih korijena. Glumci, redatelji i producenti svjetskog glasa stižu u Šibenik.
- Svi kolege s hrvatske filmske estrade, s američke i iz cijelog svijeta naći će se baš tu. Naravno, uvijek su zanimljivi ovi s A-liste, kao David i Nathan Zellner, kao što je Brandt Andersen, dolazi nam i Debi Mazar, velika američka glumica, naš Goran Višnjić - rekla je za HRT Ella Mische, organizatorica festivala.
Brandt Andersen, nagrađivani američki redatelj, na festivalu će premijerno predstaviti film "The Strangers Case".
- Veoma smo uzbuđeni što ćemo predstaviti film u Šibeniku. Na njemu sam radio deset godina i vrlo sam emotivno vezan uz njega. Nadam se dobrom odazivu publike - kaže Andersen. Želja organizatora je spojiti filmske svjetove.
- Američki filmski market i hrvatski, i sve u južnoj, srednjoj Europi. I to isto želim istaknuti, filmove u kojima su žene imale više uloge - ističe Mische. Za premijerno izdanje stiglo je 150 prijava. Žiri je na kraju izabrao 40 kratkih, 7 dugometražnih i 10 studentskih filmova.
Festival će se održati na pet atraktivnih lokacija. Otvaranje festivala u šibenskom kazalištu bit će posvećeno šibenskoj i hrvatskoj glumačkoj legendi - Špiri Guberini.