Dnevnik Pauline P.

Dnevnik Pauline P.

Ustupljeno
6.8.2024., 18:29
nove zgode popularne junakinje

“Dnevnik Pauline P.” dobiva i drugi dio: Snima se nastavak kinohita iz 2023.

Na lokacijama u Zagrebu i dijelom u Sloveniji do sredine rujna traje snimanje filma "Drugi dnevnik Pauline P.", nastavka prošlogodišnjeg kinohita Nevena Hitreca, nastalog prema popularnom romanu za djecu Sanje Polak.

- "Dnevnik Pauline P." u prošloj je godini s 91.659 gledatelja bio najgledaniji u kinima, a više tjedana bio je i najgledaniji film u Hrvatskoj na Netflixu - podsjeća HAVC. Imao je i uspješnu festivalsku distribuciju, prikazavši se na mnogim međunarodnim festivalima, uključujući one u Tallinnu, Cottbusu, Walesu, Ateni i Stockholmu.

“Drugi dnevnik Pauline P." donosi nove zgode popularne junakinje iz naslova, koja sada ima već 11 godina. Osim s mnogo novih profesora, od kojih je jedna profesorica stroga i zahtjevna preko svake mjere, Paulina će se morati suočiti i sa svojim prvim 'bullyjem', a život će joj se okrenuti naglavačke kad shvati da se nešto jako čudno i zagonetno zbiva s njezinom najdražom bakom.

- Iako odrasli govore da joj je ovo "najbolji dio života", Paulini se uopće ne čini tako. U borbi s nevoljama Paulina će se još jednom poslužiti šarmom i bujnom maštom, te izvući vrijednu pouku da se život ne sastoji samo od pobjeda - stoji u opisu filma.

U naslovnoj ulozi ponovno je Katja Matković, uz koju u glavnim ulogama nastupaju Jakov Švarc, Aria Dunda, Ramona Ivanda, Tom Rushaidat, Judita Franković Brdar, Igor Kovač, Borko Perić, Vinko Kraljević i Ksenija Marinković. Scenarist je Ivan Turković-Krnjak, direktor fotografije Dragan Marković, scenografkinja Tajana Čanić, kostimografkinja Ivana Zozoli Vargović, a majstorica maske Snježana Gorup. Film nastaje u produkciji Jake produkcije (Hrvatska) i u manjinskoj koprodukciji Invide (Slovenija) uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Slovenskog filmskog centra.