Photo by: NDZ/starmaxinc.comSTAR MAX©2024ALL RIGHTS RESERVEDTelephone/Fax: (212) 995-11964/30/24Billy Idol and Steve Stevens celebrate the 40th Anniversary of 'Rebel Yell' at the Empire State Building on April 30, 2024 in New York City. Photo via Newscom Photo: NDZ/starmaxinc.com/NEWSCOM
PIXSELL
6.8.2024., 18:27
NA KROVU EMPIRE STATE BUILDINGA

Billy Idol uživo izveo “Rebel Yell”

Billy Idol uživo je izveo "Rebel Yell" na krovu Empire State Buildinga u New Yorku. U pratnji gitarista Stevea Stevensa time je obilježio 40 godina od objave istoimenog albuma, kojim se probio na scenu. Spot je snimljen u travnju, istog mjeseca kada je "Rebel Yell" ponovno izdan na vinilu, CD-u i streaming platformama. Idol je nastup nazvao vrhuncem svoje karijere.

- Kad sam bio mali, živjeli smo na Long Islandu nekoliko godina te su me mama i tata odveli u posjet Empire State Buildingu, vjerojatno 1959. Teško je zamisliti da ću 65 godina poslije svirati rock'n'roll na vrhu iste zgrade! Nekada i sada Empire State Building dragulj je art deco magije bez premca - rekao je Idol.

Producent spota Steven Gottlieb otkrio je da je sve snimljeno u "jednom ili dva kadra" te da je Idolov tim došao na ideju o snimanju na vrhu zgrade.

- Ako namjeravate učiniti nešto poput ovoga, ovo je mjesto gdje to možete učiniti - rekao je Gottlieb.