dokumentarac "Elizabeth Taylor: Izgubljene snimke" ("Elizabeth Taylor: The Lost Tapes")
Max
2.8.2024., 07:57
DOKUMENTARAC O ELIZABETH TAYLOR

Otkrivajući portret holivudske legende

HBO Original dokumentarac "Elizabeth Taylor: Izgubljene snimke" ("Elizabeth Taylor: The Lost Tapes") od nagrađivane redateljice Nanette Burstein, imat će premijeru u nedjelju, 4. kolovoza, na Max streaming platformi. Film je svjetsku premijeru imao ove godine na filmskom festivalu u Cannesu.
“Elizabeth Taylor: Izgubljene snimke" otkrivajući je portret holivudske legende i aktivistice Elizabeth Taylor ispričan njezinim riječima, pozivajući publiku da ponovno otkrije ne samo megazvijezdu zlatnog doba Hollywooda nego i kompleksnu ženu koja je od samog početka upravljala slavom, osobnim identitetom i javnosti. Kroz novopronađene intervjue s Taylor i neviđen pristup osobnoj arhivi filmske zvijezde, film otkriva složeni unutarnji život i ranjivost holivudske legende, a također izaziva publiku da rekontekstualizira njezina postignuća i njezinu ostavštinu.
Uz Elizabeth Taylor, dokumentarac uključuje glumce Roddyja McDowalla, Debbie Reynolds, Richarda Burtona, Georgea Hamiltona, producenta Sama Marxa, agente Marion Rosenberg i Johna Heymana, dugogodišnjeg pomoćnika i povjerenika Tima Mendelsona, kao i prijatelje Liz Smith i Doris Brynner.