Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr.

Shutterstock
30.7.2024., 19:08
Vraća se Marvelu

Robert Downey Jr. utjelovit će legendarnog negativca Doctora Dooma

Popularni glumac Robert Downey Jr. vraća se u Marvel Cinematic Universe u novom filmu s Osvetnicima, ali kao Doctor Doom.
Na San Diego Comic-Conu (SDCC) otkriveno je mnogo zanimljivosti, među kojima je možda najviše odjeknuo povratak Downey Jr.-a u MCU, ali i braće Russo, Joea i Anthonyja, koji se također vraćaju u Marvel kao redatelji. Ovaj poznati dvojac režirat će dva nova filma o Osvetnicima, i to "Avengers: Doomsday", koji će nas upoznati s likom legendarnog negativca Victora von Dooma, poznatijeg kao Doctor Doom, i "Avengers: Secret Wars".
U nedavnim je intervjuima Downey Jr. natuknuo kako bi se rado vratio u Marvel, ali svi su mislili da to znači kao Iron Man, pa je njegov ulazak u MCU kao Doctor Doom veliko iznenađenje za obožavatelje. Glumac je u ožujku osvojio Oscara za "Oppenheimer" i tad je bio upitan bi li se ikad htio vratiti u MCU sad kad ima osvojen prestižni zlatni kipić – no on nije dvojio ni sekunde i rekao je da svakako bi: "Rado bih se vratio. To je sad već utkano u moj DNK. Ta uloga me je odabrala."
“Avengers: Doomsday" u kinima očekujemo u svibnju 2026., a "Avengers: Secret Wars" u svibnju 2027. godine. Scenarij za navedene filmove trebao bi napisati Stephen McFeely.