Extroft - alternativni metal bend iz Valpova

Extroft - alternativni metal bend iz Valpova

PROMO
30.7.2024., 19:25
DOOM TEMPLE, EXTROFT, RIFFTREE, 10KRE I SAVRŠENI MARGINALCI

Novo izdanje Festivala buke protutnjat će Tvornicom kulture

Šesto izdanje Festivala buke održat će se u zagrebačkoj Tvornici kulture! Festival buke, poznat i pod nazivom Tvrdoval, prvi put stiže u Šubićevu u petak, 6. rujna 2024., kako bi okupio sve ljubitelje tvrdog i žestokog zvuka – od sirovog rocka do brutalnog metala. Na pozornicu Velikog pogona stižu Doom Temple, Extroft, RIFFTREE, 10KRE i Savršeni marginalci.
Doom Temple ove godine predstavio se publici objavom EP-ja "Moonrock Chronicles". Trio čine Karlo Lugarić, Roko Ivan Divić i Karlo Orešić. Zimsko session okupljanje iznjedrilo je glazbu temeljenu na sludge metalu s debelom armaturom Black Sabbatha umočenom u ritamske podloge ranog Soundgardena. Britkim i kritičkim tekstovima Doom Temple iznosi emocije i frustracije svog naraštaja.
Lineupu se Tvrdovala pridružuje i Extroft - alternativni metal bend iz Valpova osnovan 2020. godine. Svoj zvuk definiraju kao groove metal s melodijama i utjecajima psihodelije, stonera, grungea i sličnih žanrova. U srpnju 2024. predstavili su svoj debitantski singl "Veins" kojim najavljuju i svoj EP prvijenac.
Iz zagrebačkog undergrounda stiže RIFFTREE, power duo koji čine zaljubljenici u distorziju i glasna pojačala. U svom izričaju kombiniraju elemente stonera, noise rocka te sludge i drone žanrova koji su često začinjeni psihodelijom. Početkom 2022. godine objavili su svoj eponimski EP, a drugo je izdanje "Noise Worship" uslijedilo u rujnu 2023. godine. Svoj nastup definiraju kao eksploziju glasnoće, fuzza i sirove snage, a takvu će energiju donijeti i na Festival buke.
Na šesto izdanje najglasnijeg festivala stiže i trenutno najmlađa i najperspektivnija trojka žestoke scene – 10KRE. Mak Cvanciger na vokalu i gitari, Matej Tumpa na basu i Tin Jarić na bubnju zajedno sviraju od ljeta 2023., a svoj zvuk baziraju na masnim riffovima i glasnim pojačalima. Mlada će trojka iz školskih klupa zasjati pod reflektorima Velikog pogona Tvornice kulture.
Tvrdim će valovima zasurfati i Savršeni marginalci - Suba, Zoki i Šoki iz Hladnog piva te Krmpa iz benda Deafness by Noize. Dio najveće hrvatske punk-grupe pojačan vokalom neuništivog vođe DBN bande publici direktno u glavu servira obožavana prva tri albuma Hladnog piva – "Džinovski", "G.A.D." i "Desetka".
Ulaznice za šesto izdanje Festivala buke potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima Entrija ili online na Entrio.hr.