Michelle Yeoh u najavi za "Star Trek: Section 31"

Michelle Yeoh

Paramount+
30.7.2024., 19:14
TRAILER ZA “STAR TREK: SECTION 31”

Michelle Yeoh vraća se kao vladarica Georgiou

Oskarovka Michelle Yeoh prilično je opasna u teaser traileru za film "Star Trek: Section 31", koji će svoju premijeru imati na streaming platformi Paramount+.

Riječ je o spin-offu serije "Star Trek: Discovery" koji prati Philippu Georgiou (Yeoh) koja počinje raditi za Section 31, tajni odjel Starfleeta, čiji je zadatak štititi Ujedinjenu Federaciju Planeta (United Federation of Planets). No, iako će Philippa nastojati činiti dobro, mračna prošlost sve će je više sustizati. Paramount+ predstavio je teaser trailer za novi film.

Nadolazeći film režirao je Olatunde Osunsanmi ("The Fourth Kind", "Falling Skies") prema scenariju Craiga Sweenyja ("The 4400", "Elementary") Paramount+, a riječ je o prvom od nekoliko planiranih televizijskih filmova u "Star Trek" franšizi u proširenom Star Trek Universeu Alexa Kurtzmana.

Prema prvotnom planu ovo je trebala biti serija, ali je produkcija pauzirana tijekom pandemije kad je "Section 31" prestao biti prioritet te je preinačen u televizijski film, čiji su izvršni producenti Alex Kurtzman, Craig Sweeny, Aaron Baiers, Olatunde Osunsanmi, Frank Siracusa, John Weber, Rod Roddenberry, Trevor Roth i Michelle Yeoh.

Uz Yeoh uloge također imaju i Omari Hardwick, Kacey Rohl (Rachel Garrett), Sam Richardson (Chameloid), Sven Ruygrok, Robert Kazinsky, Humberly Gonzalez i James Hiroyuki Liao te Miku Martineau kao mlada Philippa.

“Star Trek: Section 31” na streaming stiže početkom 2025., a točan datum još nije poznat s tim da se Yeoh nada snimanju nastavka ako se film pokaže kao uspješan.