Luciano Fragonese

Luciano Fragonese

Facebook
28.7.2024., 12:08
POPUT SCENE IZ FORRESTA GUMPA

Gradonačelnik Valdobbiadeneja na sjeveru Italije šetnjom skida kilograme, s njim šetaju sumještani

Prije deset godina Luciano Fregonese postao je gradonačelnik Valdobbiadeneja, grada u sjevernoj talijanskoj pokrajini Treviso, i od tada je nakupio 50 kilograma viška, s 80 je skočio na 130 kg. Sada je popularni gradonačelnik gradića od 10.000 stanovnika odlučio stesati kilograme, hodajući jednom tjedno nekoliko kilometara po svom gradu. Prve šetnje objavljivao je na društvenim mrežama, a onda se sve pretvorilo u scenu iz filma Forrest Gump. Lucianu se sada u šetnjama četvrtkom pridružuju stotine stanovnika Valdobbiadeneja, a taj bi broj mogao rasti.

Luciano je u lipnju izišao na još jedne izbore za gradonačelničku funciju, a među svojim predizbornim obećanjima bilo je i kako će se vratiti na svoju nekadašnju kilažu. Izgleda da su mu njegovi sumještani povjerovali, pa su ga nagradili s čak 67 posto glasova. Do šetnje kroz grad došao je nakon razgovora s prijateljem koji također ima problema s viškom kilograma. I onda se odlučio da će šetnja biti četvrtkom, kada službeno prima građane i upoznaje se s njihovim problemima. Sada to čini i dalje, samo šetajući gradskim ulicama i okolnim vinogradima. Počelo je s nekoliko mještana, a sada već više od 200 ljudi hoda s gradonačelnikom, a pridruži im se i 12 pasa. Vijest o Lucianovoj šetnji došla je i do svjetskih medija.

Šetače mnogi pozdravljaju s prozora, neki nude i čašu bijelog vina, po kojem je ovo mjesto poznato. Ipak, Luciano tu ponudu odbija.