epa11487995 Former Hollywood producer Harvey Weinstein appears for a status hearing in New York Criminal Court in New York, New York, USA, 19 July 2024. In earlier court hearings, prosecutors from the New York District Attorney's Office have indicated plans to bring new sexual assault charges against Weinstein. Weinstein was convicted in 2020 of rape and sexual assault, but the New York State Court of Appeals overturned those convictions earlier this year after determining that the trial judge allowed testimony from unrelated cases to be used as evidence. EPA/KENA BETANCUR
EPA
26.7.2024., 20:17
HARVEY WEINSTEIN

Seksualni predator je u bolnici

Holivudski producent Harvey Weinstein prebačen je u njujoršku bolnicu zbog višestrukih bolesti, uključujući COVID. Podaci zatvorske uprave grada New Yorka pokazali su u četvrtak da je Weinstein (72) na zatvorskom odjelu bolnice Bellevue. Weinstein, koji je osuđen zbog optužbi za silovanje u Kaliforniji i čeka novo suđenje u New Yorku, pati od dijabetesa, visokog krvnog tlaka, spinalne stenoze, a nedavno je dobio dvostruku upalu pluća.

Porotnici na Manhattanu proglasili su Weinsteina krivim za silovanje u veljači 2020., ali je njujorški prizivni sud odbacio osudu u travnju. Naime, sud je zaključio da Weinstein nije dobio pošteno suđenje. Weinstein, koji je više puta bio hospitaliziran u Bellevueu, negirao je krivnju i zanijekao da je s bilo kime imao seksualne odnose bez pristanka. Ponovno suđenje zbog optužbi za silovanje na Manhattanu moglo bi se održati već u rujnu. Weinstein je pred sudom u New Yorku bio osuđen na 23 godine zatvora, a u odvojenom suđenju u Kaliforniji dobio je 16 godina.